24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Başkan Erdoğan'ın, 'Mursi eceliyle ölmedi' açıklaması dünya basınında

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya kamuoyuna duyurduğu, 'Mursi eceliyle ölmedi, öldürüldü' mesajı geniş yankı buldu.

star.com.tr20 Haziran 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan'ın, 'Mursi eceliyle ölmedi' açıklaması dünya basınında
Başkan Erdoğan, dün (Çarşamba) günü İstanbul Sancaktepe'de katılıdığı toplu açılış töreninde Mısır’da demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkeme salonunda hayatını kaybetmesi ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Erdoğan konuşmasında, ''Muhammed Mursi, mahkeme salonunda 20 dakika yerde maalesef çırpınıyor. Orada yetkililer Mursi'ye müdahale etmiyorlar. Mursi eceliyle ölmedi, öldürüldü. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı da göreve davet ediyoruz. G-20'de de Mursi'nin vefatını dile getireceğim.'' ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan, konuya ilişkin bugünkü açıklamasında da uluslararası hukukun verdiği imkanları sonuna kadar kullanarak (Mursi'nin vefatı) aydınlığa kavuşturulması için mücadele edileceğini belirtti.
 
DÜNYA BASINI: ERDOĞAN ''ÖLDÜRÜLDÜ'' DEDİ
 
Başkan Erdoğan'ın uluslararası kamuoyuna verdiği mesaj Ortadoğu, ABD ve Avrupa basınında geniş yankı buldu.
 
Katar merkezli uluslararası yayın kuruluşu Al Jazeera, haberi okuyucularına ''Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mursi'nin öldürüldüğünü belirterek, Mısır hükümetinin uluslararası bir mahkeme ile yüzleşmesi gerektiğini söyledi.'' şeklinde servis etti.
 
ABD merkezli haber ajansı Associated Press'in (AP) geçtiği, ''Türk lider Erdoğan, eski Mısır Cumhurbaşkanının öldürüldüğünü söyledi.'' haberi, abcnews, Washington Post, Fox News, Bloomberg ve New York Times gibi yayın kuruluşları sayfalarına taşıdı. 
 
Yunan basını habere, ''Erdoğan Mursi'nin ölümüyle ilgili Batı'nın iki yüzlü olduğunu söyledi.''  şeklinde yer verirken Fransa, İngiltere gibi bir çok ülkede de haber, ''Erdoğan, ''Mursi öldürüldü'' dedi'' şeklinde servis edildi.