23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Başbakan Erdoğan o savcıya seslendi: Sen önce nereye çalıştığını açıkla

Erdoğan o savcıya seslendi: Gizlilik esası olan dosyaları nasıl servis edersin. Sen temiz insanların hayatını nasıl lekelersin. Sen nereye çalışıyorsun açıkla, açıklamazsan biz açıklayacağız.

27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşla
rı:

"Sakarya Milli İrade’ye sahip çıktığını bu meydandan çok daha farklı şekilde gösteriyor. Sakarya yalnız değil. Sizin şu meydanda gösterdiğiniz kardeşlik ve dayanışmayı şuanda inanın 80 milyon da paylaşıyor. Dünyanın her yerinden güzel mesajlar alıyoruz. Rabbim yeryüzünde birliğimizi, dirliğimizi kardeşliğimizi daim etsin. 

Geçtiğimiz hafta Muhammed İkbal'ı ziyaret ettik, Mevlana aşığı, Türkiye dostuydu. Biz burada Kurtuluş Savaşı verirken dua ediyordu ve şöyle diyordu "Osmanlıların üzerine bir keder dağı yıkılmışsa sen hiç üzülme, çünkü şafak yüz bin yıldızın kanı dökülmeden sönmez." Biz, hürriyetimiz için yüzbinlerce şehit verdik, dışarıdan bize saldırdılar, içimizden hainler, işbirlikçiler çıktı. Asla umutsuz olmadı, nice çirkin hilelere maruz kaldık, tuzaklara maruz kaldık ama müstemleke olmadık, köle olmadık, ayağımıza pranga, zincir takttırmadık. Allah'ın izniyle "Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım" diyor ya artık hiçbir kimse bu millete öz yurdunda parya muamelesi yapamayacak. 

"KİRLİ BİR OPERASYON YÜRÜTÜLÜYOR"

Şimdi kirli bir operasyon yürütülüyor. Şimdi Sakarya'dan vatandaşlarıma sesleniyorum. Şimdi bu yolsuzluk operasyonu değil, şimdi bizim güzel bir sözümü var, minareyi çalan kılıfını hazırlar. Bunlar bunu yapıyorlar. Burada çok ciddi, tehlikeli, içinde ajanlık, casusluk olan çok tehlikeli bir durum var. Türkiye üzerine çok kirli bir oyun kurdular. Yolsuzluk süsü vererek milli iradeyi hedef aldılar. Benim ülkemin vatandaşlarını, kurumlarını, medyasını, siyasetçisini, polisini, savcısını, sermayesini kullandılar. Kara kampanyalarla asıl maksadı gizlemeye çalışıyorlar. 

"27 MAYIS'TA, 12 EYLÜL'DE, 28 ŞUBAT'TA DA BÖYLESİ OPERASYONLAR YAPTILAR"

Şunu bilmenizi istiyorum, 27 Mayıs 1960'ta, merhum Menderes hükümetini düşürmek için de yaptılar. 12 Eylül'de de kaos hazırlayıp yaptılar. 28 Şubat'ta da merhum Erbakan'ı aynı yolla devirmeye çalıştılar. Ama şimdi Türkiye eski Türkiye değil, Türkiye artık bu tezgahları bozuyor, tuzakları görüyor. Gerçekleri milletten gizliyorlardı ama şu an bunu yapamıyorlar. Güneşi balçıkla sıvamıyorlar, milleti yok sayıp Türkiye'ye istikamet çizemiyorlar. Bu aziz millet ferasetiyle, basiretiyle bunun ne olduğunu gördü. Geçmişte tehdit, baskı vardı, sindirme vardı. Eskiden sandıkta hesap soruyordu. Ama millet yine vakti zamanı gelince millet hesabını soracak. Benim Sakarya'daki vatandaşımın nezdinde sandıklar patlayacak. Artık bu millet hükümetine, bağımsızlığına sahip çıkıyor. 

"KİMSE KALKIP DA YARGILAMA SÜRECİNİ BASKI ALTINA ALAMAZ"

Bu ülkede egemenlik yargının değildir, bu ülkede egemenlik yürütmenin değildir, bu ülkede egemenlik milletindir milletin. Kimse bu yetkiyi almaya kalkmasın. Herkes Anayasa'daki yerini iyi bilecek. 138. madde sadece yürütme için değil yargı için de çalışıyor. Kimse kalkıp da yargılama sürecini baskı altına alamaz. Ama yaparsa bedelini ödemek zorunda ama millet buna hesabını sorar. Onun soruşturma, sorgu şekli farklı. Son 11 gündür devam eden saldırı sadece hükümete, AK Parti'ye yönelik saldırı değil, bu saldırının hedefi milletdir, milli iradedir. Ekonomisi büyüyen, çözüm süreci başarıyla yürüyen, dünyada ağırlığı artan Türkiye'dir. Yabancı güçler de var, onlar sömürülen, güdülen bir Türkiye istiyorlar. 

Ah Sakaryalı kardeşlerim, milli gelir, biz geldiğimizde 230 milyar dolardı, şimdi 800 milyar dolara ulaştık. Biz geldiğimizde ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 152 milyar dolara ulaştı, bunu hazmedebilirler mi? Biz göreve geldiğimizde devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü , şimdi biz indirdik, şimdi faiz 6-7. Çünkü faiz lobisi kuduruyor, kuduruyor. Bakınız bizim faiz borcu yüzde 45'ti, şimdi yüzde 13. Bu 642 milyar biz bu işi indirdik. Yani eski rakamla 642 katrilyon Türk lirası. Ne yaptık, işte bunlarla bu yollar yapılıyor, okullar, hastaneler yapılıyor, TOKİ konutları, yüksek hızlı tren yapılıyor. Yüksek Hızlı trene bunlar tahammül edemiyor. Hala ne diyorlar biliyor musunuz? Şıp şıp şıp, kara trenle gidelim diyorlar. Yeni Türkiye'de, AK Parti iktidarında bunlar olmayacak. Ah kardeşlerim IMF borç vardı, 23 buçuk milyar dolar borç, MHP,DSP yapmıştı, kim ödedi, biz ödedik. Şu an biz onlara borç verir duruma geldik. Yeni Türkiye bu. Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı, ey MHP neren milliyetçi, şimdi o kasada 136 milyar dolar var, rekor kırdık.

"SEN ÖNCE NEREYE ÇALIŞTIĞINI AÇIKLA"

Yolsuzlukların olduğu bir iktidar buralara gelebilir mi? İhale yolsuzluklarının olduğu bir iktidar buraya gelir mi? İnsaf et insaf, kalkıyorsun suçluyorsun, çamur at, izi kal. Medya eliyle servis et, sen savcı mısın, bildiri mi dağıtıyorsun. Çıkıyorsun Adalet Sarayı'nın önüne bildiri dağıtıyorsun. Böyle bir şey gördünüz mü? HSYK adli kolluk konusunda Danıştay'ı baskı altına almak üzere bildiri yayınladın, başsavcı vekiline adeta komplo yaparak olanları açıklayan biri savcı olabilir mi, gazeteyi, medyayı yanına almak koşuluyla, bütün dosyaları medyada görüyoruz. Sen bu servisi nasıl yaparsın ya nasıl yaparsın. Bu ne demektir, sen tertemiz insanları bununla nasıl lekelersin. Önce sen nereye çalışıyorsun, bunu açıkla bunu. Sen açıklamazsan biz açıklayacağız bunları da. Çünkü bu yolda bizim yürüyüşümüz farklıdır. Bunları çok iyi bileceğiz. 

"TÜRKİYE'DEN BİRİLERİ RAHATSIZ OLDU"

Türkiye çözüm süreciyle, dev yatırımlarıyla, kardeşlik projesiyle birilerini rahatsız etti. Bu kadar güzel giderken Gezi Olayları'nda bir komplo düzenlediler, başaramadılar. Bugün de bunu yapıyorlar, ama bakın ne oldu? Faiz yükseldi, döviz kuru yükseldi. Borsada bir düşüş var. Bunlara sebep olan işte onlar... Şu an zil takıp oynuyorlar içeride ve dışarıda. Değerli kardeşlerim, faizleri düşürdüğümüz için rahatsızlar, şehitler gelsin istiyorlar. Gazze dedik, Mavi Marmara dedik, Mısır'da demokrasi, Suriye'de hak ve adalet dediğimiz için, kendi istikametimizi kendimiz çizdiğimiz için rahatsız oldular. 

Türkiye 11 yıl önce savunma ihtiyaçlarının yüzde 80'ini yurtdışından karşılıyordu, şimdi bu oran yüzde 50. Tanklarımızı, helikopterimizi, gemilerimizi, İHAlarımızı, piyade tüfeklerimizi üretiyoruz, bundan rahatsızlar. Kardeşlerim içeride bunların işbirlikçileri var. Değerli kardeşlerim, alnı secdeye değen kardeşim, bu devlet içinde çöreklenmiş örgütün, çetenin yaptıklarıyla kimin ekmeğine yağ sürdüğünü inşallah gördü ve görüyor. 

"BİZ BEDDUA DEĞİL, DUA EDERİZ"

Kardeşlerim Müslümanlar kendi aralarında birbirine muhabbet içindedir. Müslümanlara beddua edenlerin kimin için çalıştığını inşallah benim ihlaslı kardeşlerim tanımıştır. Biz beddua etmeyeceğiz, dua edeceğiz. Onun için diyorum ki bedduaya lanet, duaya davet. Bakın kardeşlerim bizler faniyiz, bizler gelip geçiciyiz. Millet git der, emaneti sahibine teslim ederiz. İstiyoruz ki bu ülkede hükümetleri millet getirsin, götürsün, sandıkta millet belirlesin. Biz olsak da olmasak da, kazansak da kaybetsek de, millet ne diyorsa, Sakarya ne diyorsa o olsun. İşte onun için sadece AK Parti'li değil, diğer partilere oy vermiş kardeşlerimin de demokrasiye sahip çıkmalarını bekliyorum. Bu akıl Allah'ın bize nimeti. Ne olursunuz aklımızı, irademizi kiraya vermeyelim. Biz kula kulluk yapmayız, Allah'a yaparız. MHP'ye, CHP'ye oy veren kardeşlerim, sizin oyunuzu verdiğiniz parti, bu oyunda taşeron olarak kullanılıyor. 

CHP'NİN GENEL MÜDÜRÜ'NE SORUYORUM: O KİŞİDEN BAŞKA ADAY BULAMADIN MI?

CHP Genel Başkanı çıkmış 'Meclis içinden kimseyi bulamadınız mı?' diyor. Şimdi sen CHP’nin genel müdürüne soruyorum. İstanbul’a yolsuzluk dosyası nedeniyle ihraç ettiğiniz o kişiden başka aday bulamadın mı? Ya yolsuzluk nedeniyle partinizden ihraç ettiniz ve onun yolsuzluk klasörü önünde pozlar veriyordun şimdi aday mı bulamadın da onu İstanbul’dan aday yapıyorsun.

"NEREDE KOMPLO VAR, ORADA CHP'Yİ GÖRÜRSÜNÜZ"

Dün hakaret ettikleri hakimlere, polislere bugün kol kanat geriyorlar. Nerede demokrasi karşıtı, milli irade karşıtı bir şey varsa CHP orada. Kuyruğa kaynak yapan bir konumu var. CHP'nin hiçbir zaman siyaset ürettiğini göremezsin. Çok partili zamanda hiç iş başına gelmemiştir. Sokak eylemi olur, CHP payanda olur, anarşi olur CHP atamayla gelir. Kirli örgüte CHP hakaret etti, aynı CHP şu anda bu örgütün adeta bastonu, dayanışma örgütü gibi. AK Partili kadar diğer partili kardeşlerim de bu kirli tezgahı bozacaktır. Uluslararası çeteler de, onların içerideki uzantıları da hevesleri kursaklarında kalarak gideceklerdir. Asla ümitsiz olmayın, moralleriniz bozmayın. Sakarya'da siz ne hissediyorsanız, diğer 80 vilayetimiz de onu istiyor, ülkemize saldıran bu alçaklara karşı "bizim iman dolu göğsümüz gibi serhaddimiz var", sizin dudaklarında dua var oldukça hiçbir komplo bu ülkeye darbe vuramaz. Siz oylarınızla bunu bozacaksınız. 

"SAKARYA HAZIR MISINIZ?"

Sakarya yeni Türkiye'yi kurmaya var mısın, Sakarya yeni Türkiye'nin İstiklal Savaşı'na hazır mısın? milli iradeye, demokrasiye sahip çıkıyor musun Sakarya. İnşallah beraber yürüyeceğiz, 30 Mart'a kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız, biz beddualarla dolaşmayacağız, dualarla dolaşacağız, yumuşak dille dolaşacağız, sabredeceğiz, sabırlı olacağız. İstedikleri kadar iftira atsınlar, biz sabredeceğiz. Biz şuna inanıyoruz, armudu yenen ağaç taşlanır. 

Ne diyor üstad:

"Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;
Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz!
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!"


Ben şimdi ayağı kalkmış bir Sakarya görüyorum."