8 Temmuz 2025 Salı / 13 Muharrem 1447

Erpiliç helal üretimle büyümesine hız kattı

Türkiye’nin en büyük tavuk üreticilerinden Erpiliç, helal belgesi üretimi ile ihracatta ve iç pazarda rakiplerine göre bir adım öne çıkıyor. Erpiliç üretim tesislerinde yılda 180 bin ton piliç eti üretiliyor.

25 Ekim 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Erpiliç helal üretimle büyümesine hız kattı

Türkiye’deki tavuk üretiminin yüzde 10’unu tek başına gerçekleştiren Erpiliç, ‘helal üretim’ belgeleriyle sektörde diğer markalara göre bir adım öne çıkıyor. 260 bin metrekare kapalı alanda günde 380 bin piliç kesim kapasitesiyle hizmet veren Erpiliç, bu kesim kapasitesi yılda 180 bin ton piliç eti üretiyor. ISO 22000, TSE belgeleri, ISO 14001, ISO9001 2008, Helal Gıda belgeleriyle yüksek kalite standartlarına sahip Erpiliç, her geçen yıl gerçekleştirdiği yeni teknoloji yatırımları ve özellikle kuru yolum teknolojisiyle sektöre öncülük etmeyi sürdürüyor. Erpiliç, 2014 yılında gerçekleştirdiği 1 milyon 200 bin damızlık tavuk üretimi, 118 milyon adet/yıl civciv üretimi, 485 bin ton/yıl yem üretimi, 106 milyon yıl/adet kesim adeti ve 36 milyon dolar/yıl ihracatı ile Bolu ekonomisine yön veren şirketlerin başında geliyor.

Bölge ekonomisine destek

Erpiliç ayrıca, bin 250 anlaşmalı üreticisi, 280 nakliyecisi, 54 frigrofik, 110 canlı hayvan taşıma, 58 yem nakliye aracından oluşan filosuyla bölge ekonomisine de güç katmaya devam ediyor. Erpiliç’in Göynük grubunda 986, Mudurnu grubunda 145, Bolu grubunda bin 275  olmak üzere üretimini toplam 2 bin 416 çalışan ile gerçekleştiriyor.

Marka, Türkiye genelinde 70 bayi ve çok sayıda satış noktasının yanı sıra büyük zincir marketlerde ve ulusal marketlerde de ürünlerini yüzde 100 sağlık, lezzet, hijyen, kalite ve  güvenle tüketiciye sunuyor. Erpiliç şu anda hali hazırda 3 adet yem fabrikasında yıllık toplam 500 bin ton yem üretimi gerçekleştiriyor.