29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Eski ortaklar arasında 'gizli görüşme' krizi! Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Yazık!

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimeti yaşayan, sonrasında da tam anlamıyla dağılan muhalefette skandallar bitmiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizlice seçimlerdeki ittifak ortağı DEVA Partisi'nin İstanbul'daki ilçe başkanları ile görüştüğü ortaya çıktı. 10'u aşkın ilçe başkanı istifa kararı alırken, DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin 'Yazık! Yakışmadı Kemal Bey' sözleriyle Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Sabah25 Ekim 2023 Çarşamba 07:57 - Güncelleme:
Eski ortaklar arasında 'gizli görüşme' krizi! Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Yazık!

Türkiye hem 14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesi hem de sonrasında eşine az rastlanır olaylarla karşı karşıya kaldı. Türk siyasi tarihi açısından yıllarca unutulmayacak skandallar ve manzaralar ortaya çıktı.

KİRLİ PAZARLIKLARIN ADAMI: KILIÇDAROĞLU

Seçimler öncesinde "Neye mal olursa olsun kazanmalıyım" diyerek birbirinden ilginç, gizli ve kirli ittifaklara yelken açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önce HDP'yi yanına aldı. Sonrasında DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'ye milletvekili dağıtan Kılıçdaroğlu, bu partilerden 40 vekilin CHP listesinden Meclis'e girmesini de sağladı. Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği seçimlerde ittifak ortaklarına vekillik dağıtması ise CHP'lilerden büyük tepki gördü.

İTTİFAK ORTAKLARINDAN HABERSİZ PROTOKOLLER!

Üstelik Kılıçdaroğlu'nun 14 ve 28 Mayıs seçimleri arasındaki süreçte Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokol de hala hafızalarda. Bu gizli protokolden kendi partilileri ve ittifak ortaklarının haberdar olmadığı ortaya çıkmış ve bir başka skandal daha gözler önüne serilmişti.

HUYLU HUYUNDAN SEÇİMDEN SONRA DA VAZGEÇMEDİ!

Öte yandan büyük bir skandal daha açığa çıktı. Sabah'ın haberine göre, Gizli pazarlıkları seçim sürecinden sonra da devam ettiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifak ortaklarındaki il ve ilçe başkanları ile gizli görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.

Gelen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi İstanbul İlçe Başkanları ile bir gizli görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Kılıçdaroğlu'nun ilçe başkanlarına bazı vaatlerde bulunduğu sonrasında ise DEVA Partili bu isimlerin istifa kararı aldığı belirtildi.

GİZLİ GÖRÜŞMESİ SONRASI DEVA'DA İSTİFA

İşte bu yaşanan skandallar silsilesi iki ittifak ortağını iyice birbirine düşürdü. Gizli görüşmeyle İstanbul'daki 10'dan fazla İlçe başkanının DEVA Partisi'nden istifa etmesine neden olan Kılıçdaroğlu'na DEVA Partisi'nden sert tepki geldi.

DEVA SÖZCÜSÜ: YAZIK! YAKIŞMADI KEMAL BEY

Birçok DEVA Partili sosyal medya üzerinden "Kılıçdaroğlu'na güvenmemeliydik, sırtımızdan hançerledi" yorumları yaptı.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Şahin, partisindeki ilçe başkanlarınının istifa etmesi yönünde gizli görüşmeler gerçekleştiren Kılıçdaroğlu hakkında sosyal medyadan açıklamada bulundu. Şahin "Yazık! Yakışmadı Kemal Bey" ifadelerini kullandı.