19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Eski Rum Bakan Kasulidis Rum yönetiminin terör örgütü PKK'ya teçhizat verdiğini itiraf etti

Eski Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulidis, yeni kitabında Rum yönetiminin PKK terör örgütüne askeri malzeme verdiğini itiraf etti.

18 Nisan 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Eski Rum Bakan Kasulidis Rum yönetiminin terör örgütü PKK'ya teçhizat verdiğini itiraf etti
Eski Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulidis, 2'nci kitabını çıkardı.
 
30 yıllık aktif siyasi yaşamını kaleme alan Kasulidis, Rum kesiminin PKK terör örgütüne askeri teçhizat verdiğini söyledi.
 
1997-2003 yılları arasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Kasulidis, "PKK'ya askeri malzeme verildi" dedi. Kasulidis, terör örgütüne ne zaman ve ne tür silahlar verildiğini ise yazmadı.
 
Eski Rum Dışişleri Bakanı kitabında, "Kıbrıs Rum Milli Muhafız Birliğinin tüfek ve mühimmatı Ürdün ve Lübnan'a verildi" ifadelerini kullandı.
 
Kathimerini gazetesi, Kasulidis'in kitabının özellikle hassas dönemleri içeren yakın tarih açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu yazdı.
 
Eski Rum Dışişleri Bakanı yeni kitabında olaylardan kısaca bahsediyor, önemli olaylara dair kişisel görüşlerini paylaşıyor.
 
KASULİDİS'İN ALDIĞI GÖREVLER
 
1948 doğumlu Eski Rum Dışişleri Bakanı, 1993'te hükümet sözcülüğü yaptı.
 
1997-2003 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttü. Rum kesiminin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinde öncü rol oynadı.
 
2004'te Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi seçilen Kasulidis, 2008'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi liderliği için seçimlere katıldı. 2'nci turda Dimitris Hristofyas'a yenildi. Şubat 2018'de ise aktif siyasi hayatına veda ettiğini duyurdu. (TRT Haber)