6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

FETÖ operasyonunda 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik Muğla merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

Muammer Başkan11 Aralık 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
FETÖ operasyonunda 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
Muğla merkezli 9 ilde, FETÖ üyesi mahrem abiler tarafından ankesörlü telefonla ardaşık arandığı belirlenen subay ve astsubay türbesinde 22'si muvazzaf 5'i ihraç toplamda 27 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı. 
 
FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün TSK yapılanmasına yönelik olarak Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Muğla Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı terröö örgütü FETÖ'nün “Mahrem Abiler” tarafından defalarca ardışık olarak ankesörlü ve/veya kontürlü hatlardan subay ve astsubay rütbesinde 22'si muvazzaf 5'i ihraç 27 şüphelinin arandığı tespit edildi. Muğla polisi, şüphelilere yönelik olarak Muğla merkezli 9 ayrı ilde eşzamanlı olarak sabah saatlerinde Operasyon başlattı. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde arama ve gözaltı işlemlerinin halen devam ettiği öğrenildi. Çoğunluğu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan şüpheliler, Muğla KOM Şube Müdürlüğünde yapılacak ifade ve sorgu işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.