24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

FETÖ üyesi Selahaddin Gülen yurt dışında MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirildi

FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in akrabası Selahaddin Gülen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının operasyonuyla yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

AA31 Mayıs 2021 Pazartesi 10:44 - Güncelleme:
FETÖ üyesi Selahaddin Gülen yurt dışında MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirildi

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY'nin sözde ülke sorumluları arasında yer alan birçok isimle akrabalık bağı olan Selahaddin Gülen'in, örgüt elebaşının talimatı üzerine FETÖ'nün mahrem yapılanmasının yardımıyla yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

Hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yakalama kaydı bulunan Selahaddin Gülen'in örgütün sözde istişare heyeti üyeleri ve üst düzey sorumlularıyla da ilişkili olduğu belirlendi.

Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında yapılan operasyonla Türkiye'ye getirildi.

SELAHADDİN GÜLEN'İN YAKALANMASIYLA İLGİLİ DETAYLAR

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen'in yeğeni olan Selahaddin Gülen'in MİT operasyonu ile yakalanmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. DHA'nın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre FETÖ üyesi Selahaddin Gülen, bir uzak doğu ülkesinde yakalandı. Selahaddin Gülen'in, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile örgütün mahrem yapılanmaları arasındaki bağlantıyı kuran sözde özel kalemi Cevdet Türkyolu'nun kayınbiraderi olduğu belirtildi. Selahaddin Gülen'in bu nedenle örgütün en kritik öneme sahip ve güncel bilgilerine sahip olduğu değerlendirmesi yapıldı.

ÖRGÜT MOLLALARIYLA AKRABALIĞI VAR

Hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yakalama kararı olan Selahaddin Gülen'in örgütün ülke sorumluları, çeşitli kademelerdeki örgüt yöneticileri ve örgütün sözde mollalarının da yer aldığı birçok isimle de akrabalık bağı da bulunduğu belirtildi. Selahaddin Gülen'in ayrıca örgütün sözde istişare heyeti üyeleri ve üst düzey sorumluları ile ilişkili olduğu öğrenildi.

Hakkında 'Küçük Yaştaki Kız Çocuğuna Cinsel Saldırı' suçundan da yakalama kararı bulunan Selahaddin Gülen'in uzak doğu ülkesinde MİT'in başarılı çalışmalarıyla gerçekleştirilen operasyonla yakalandığı kaydedildi. Selahaddin Gülen'in Türkiye'den örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla yurtdışına kaçırıldığı da ifade edildi.