18 Haziran 2025 Çarşamba / 22 ZilHicce 1446

FETÖ’nün vıp kafesine operasyon

Sahte belgelerle iş adamı ve gazetecilerin telefonlarını dinleyerek özel hayatlarını kayıt altına alan FETÖ’cü istihbaratçılara yönelik operasyon düzenlendi. Can Dündar’ın da bu ekip tarafından kafese alındığı tespit edildi.

Kemal Gümüş13 Mart 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
FETÖ’nün vıp kafesine operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri birçok ünlü işadamı, gazeteci ve sanatçıyı sahte evrak ve kod isimlerle dinledikleri belirlenen eski istihbaratçılara yönelik operasyon başlattı. Ülkenin önde gelen iş adamları ile gazetecilerinin de aralarında bulunduğu 59 kişiyi terör örgütleri ve organize suç şebekeleri ile ilişkilendirerek dinledikleri anlaşılan müdür ve amir konumunda bulunan 44’ü eski istihbarat şube personeli 45 kişi için adreslerinde arama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Dosyada yer alan 45. şüpheli ise Fetullah Gülen oldu.

Savcılığın talimatıyla şüphelilerin adreslerinde arama yapıldı. Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hayati Başdağ ve Mesut Yılmaz gibi eski polis müdürlerinin dosyada şüpheli oldukları fakat aynı dosyada şüpheli olan 16 kişi ile birlikte başka suçlardan halen cezaevinde bulundukları anlaşıldı.

5 YIL DİNLEDİLER

Fethullah Gülen’in baş şüpheli olduğu soruşturmada zanlıların, ünlü işadamı ve gazetecileri sanki suç örgütleri ile irtibatı varmış gibi 5 yıl boyunca izledikleri, telefonlarını IMEİ üzerinden sahte isim ile karar almak suretiyle kayıt altına aldıkları ve bunu da söz konusu mağdurları baskı ve etki altına almak amacıyla gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

DÜNDAR’I ESİR ALDILAR

Savcılık FETÖ mensubu polislerin bu dinleme ve izlemeleri 2013 yılının sonunda planladıkları hükümeti cebir ve şiddet ile devirme planlarına hazırlık amacıyla yaptığını tespit etti. MİT tırları ile ilgili yaptığı haberler ve 17-25 darbesine verdiği destekten hakkında soruşturma açılıp yargılanan Can Dündar’ın da bu dinlemelerden sonra örgüte teslim olduğu ortaya çıkmıştı. 2007 ile 2012 yılları arasında telefonları yasadışı şekilde dinlenen ünlü isimler arasında, “Ferit Şahenk, Yıldırım Ali Koç, Caroline Nicole Koç, Mehmet Emin Karamehmet, Tufan Türenç, Murat Yetkin, Zafer Mutlu,Yılmaz Özdil, Can Dündar, Aslı Aydıntaşbaş, Mehmet Faraç, İsmail Küçükkaya, Mirgün Sırrı Cabas, Uğur Dündar, İbrahim Yıldız, Amberin Zaman, Şirin Payzın” da yer alıyor.