19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Figen Yüksekdağ’ın cezası onandı

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanlığı düşürülen eski milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında verdiği 1 yıl hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

28 Eylül 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Figen Yüksekdağ’ın cezası onandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda 15 Şubat 2015'te HDP ve YDG-H adına izin alınmadan bir toplantı düzenlendiği ve bu toplantıda PKK Terör Örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın 1999 yılında yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin protesto edilmesi üzerine soruşturma başlatmıştı. Bu olayla ilgili hazırlanan iddianamede bu toplantıda Figen Yüksekdağ ve Sebahat Tuncel tarafından bir konuşma yapıldığı anlatılmıştı. Yüksekdağ'ın buradaki konuşmasında yasa dışı örgütlerin propagandasını yaptığı ve suçluyu övdüğü iddia edilmişti. Yüksekdağ'ın 1 yıl 6 aydan 10 yıla kadar hapsi talep edilmişti.
 
İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda Yargıtay kararıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanlığı düşürülen eski milletvekili Figen Yüksekdağ, "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl hapse mahkum edilmişti. Hapis cezasını ertelemeyen mahkeme, sanık Yüksekdağ'ın "yasa dışı hale gelen toplantı ve gösteriye katılıp dağılın ihtarına rağmen dağılmama" ile "suçu ve suçluyu alenen övmek" suçlarından ise beraatına hükmetmişti.
 
1 YIL CEZA ONANDI
 
Figen Yüksekdağ'ın avukatlarının karara itiraz etmesi üzerine dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne intikal etti. Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından geçtiğimiz günlerde dosya ile ilgili karar verildi. Daire, Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını yerinde görerek onadı. Böylece Yüksekdağ hakkında verilen hapis cezası kesinleşti. Yüksekdağ bu kararla birlikte 1 yıl hapis yatacak. (Sabah)