5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Funda Esenç olayı nedir, kimdir, ne iş yapar? Funda Esenç açıklama yaptı mı, ilk ifadesi nedir?

Funda Esenç açıklama yaptı mı, ilk ifadesi nedir? Funda Esenç olayı nedir, kimdir, ne iş yapar? Türkiye’nin gündemine oturan Funda Esenç olayıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sosyal medyayı da sallayan bu olayla yeni haberler gelmeye devam ediyor. İstanbul Havaalanı’nda uçağı rötar yapınca havayolu çalışanına ağır küfür ve hakaretler yağdıran Funda Esenç hakkında, kendisine yönelik hakaretleri ile gündeme gelen yer hizmetleri personeli Tuğçe S., (24) emniyet ifadesinde Funda E.'den şikâyetçi olduğunu belirterek 'İnsanların içinde beni aşağıladı, onurumu kırdı. Bu açıklamadan 15 dakika sonra da Tuğçe S., uçağın körüğe yanaşıp yanaşmadığını kontrol etmek için körük içine girdi. Uçak o esnada gelmişti ancak henüz körüğe yanaşamamıştı. Tuğçe S. kısa süre sonra yolculara bilgi vermek için kapıya geri döndü.' dedi. İşte Funda Esenç olayıyla ilgili 27 Nisan son dakika gelişmeleri...

27 Nisan 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Funda Esenç olayı nedir, kimdir, ne iş yapar? Funda Esenç açıklama yaptı mı, ilk ifadesi nedir?

Funda Esenç açıklama yaptı mı, ilk ifadesi nedir? Funda Esenç olayı nedir, kimdir, ne iş yapar? Vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyor. Türkiye’nin gündemine oturan Funda Esenç’le ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul Havaalanı’nda uçağı rötar yapınca havayolu çalışanına ağır küfür ve hakaretler yağdıran Funda Esenç hakkında, kendisine yönelik hakaretleri ile gündeme gelen yer hizmetleri personeli Tuğçe S., (24) emniyet ifadesinde Funda E.'den şikâyetçi olduğunu belirterek "İnsanların içinde beni aşağıladı, onurumu kırdı" dedi. İşte Funda Esenç olayıyla ilgili 27 Nisan son dakika gelişmeleri...

Tuğçe S. bu anları İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü'ne verdiği ifadede şöyle anlattı:
 
"Geri döner dönmez ismini sonradan öğrendiğim Fatma Funda E. isimli şahsın, M. Ü. isimli görevli arkadaşımın bulunduğu masaya eliyle vurarak 'Gecikme ekrana yazılmadı. Müdür ve şeflerinizi arayın' şeklinde bağırdığını duydum."
 
Tuğçe S. ifadesinde bu ilk gerilimden sonra çalışma arkadaşı ile birlikte yolculara yönelik uçağın geldiğini ancak hava yolu şirketi tarafından gecikme yazdırılmadığı için uçağın hareket saati ile ilgili olarak net bilgi veremeyeceklerini anlattı.
 

''KAZANDIĞINIZ PARA HARAM!''
 
Tuğçe S. ifadesinin devamında "Bu sırada ayakta bulunan yolcuların içerisinde olan söz konusu bayan yolcu beni yanına çağırarak oturacak yer olmadığını ve ayakta durmaktan yorulduğunu söyledi. Ben de bunun üzerine kendisine oturması için yer temin edebileceğimi söyleyerek ayakta bulunan diğer yolcularımızın sorularına cevap verdim ve görev yaptığım masaya geçtim. Görev yaptığım masama geçmemle birlikte söz konusu yolcu bana hitaben 'Etek giymekle bu işler olmuyor. Uçağa gittiğinde ne yaptığın belli değil. Hala orada hiçbir şey olmamış gibi bekliyorsunuz. Hiçbir şey yapmıyorsunuz. Sizin kazandığınız para haram para. Bunların hepsi çoluğunuzdan çocuğunuzdan yakınlarınızdan da çıksın' dedi. Ben de adı geçen yolcumuzu bu şekilde konuşmaması için uygun dille uyardım" dedi.
 
''HAKARETLERİNİ SÜRDÜRDÜ''
 
Takvim'de yer alan habere göre, Funda E.'yi, kendisi gibi diğer yolcuların da uyardığını anlatan Tuğçe S. şunları kaydetti:
 
"Uygun şekilde uyardığım halde bu defa bana hitaben 'Koca k. büyüteceğine birazcık aklını çalıştır' şeklinde hakaret etti. Ben de bunun üzerine şahsa yaklaşarak yolcularımızın rahatsız olmaması adına düzgün uyarması için uyardım. Şahıs yine susmayarak bana hitaben 'Düzgün konuşmayacağım. Bir saat bekledim. Koca k. büyütene kadar aklını çalıştır' şeklinde hakaretine devam etti. Ben yine kendisini uyarmak üzere yanına yaklaştığımda bu sefer de şahıs 'Hop hop hop... Temas yok. Ben çingenelerle temas etmiyorum. Sokak süprüntüsü' şeklinde hakaretine devam etti."
 
''ONURUMU KIRDI''
 
Psikolojisi bozulduğu için o gün işine devam edemediğini anlatan Tuğçe S. "Ben Fatma Funda E. isimli şahıstan tüm yolcuların önünde kalabalık ortamda bana hakaret ettiğinden, aşağıladığından ve onurumu kırdığından dolayı davacı ve şikâyetçiyim" dedi.
 
Tuğçe S., ifadesinde yaşananlara tanık olan kişilerin de isimlerini verdi.
 
''YASAL YOLLARA BAŞVURDUK''
 
Tuğçe S.'nin avukatı Görkem Gökçe ise konu ile ilgili paylaştığı mesajında "İstanbul Havalimanı'nda yer hizmetlerinde çalışan müvekkilimize yönelik kamuoyunda da haklı olarak yankı uyandıran hakaret fiili ile ilgili gereken yasal yollara bugün başvurduk ve sürecin takipçisi olacağız" dedi.

FUNDA ESENÇ KİMDİR?
 
Funda Esenç, iletişim danışmanı olarak da mesleğini yapmaktadır.
 
Funda Esenç hakkında soruşturma açıldığı da Twitter'da iddia olarak yer aldı.
 
 İstanbul'dan Muğla'ya gitmek için tercih ettiği havayolu şirketine ait uçağın rötar yaptığını öğrenen Funda Esenç, sinirini kadın görevliden çıkarttı. Hakaret edip küfürler savuran Funda Esenç'e diğer yolcular tepki gösterdi. Çalışanın bir ara üstüne gitmesi sonrasında kendisini 'Fiziksel temas yok' sözleriyle korumaya çalışan Esenç'e bir kadın da; 'Bunları bana söyleseniz ben döverdim' ifadelerini kullandı..

SERKAN BALBAL TEPKİ ÇEKEN OLAYLA İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEDİ
 
"DAYANAMADIM MÜDAHALE ETTİM"
 
'Bu videoda sonradan gelen ve kadını uyaran kişi benim. O kadar terbiyesizce ve gereksiz bir şekilde görevli kızla tartıştı ki, oturduğum yerde dayanamadım ve kendisine müdahale ettim,
 
"HAVAALANI POLİSİNİ ÇAĞIRDIM"
 
Sonrasında havaalanı polisini çağırdım. Kızcağız yine alttan aldı davacı olmadı, keşke olsaydı.
 
ÜSTELİK UÇAK SADECE 15 DAKİKA RÖTAR YAPTI
 
Kadının bu kavgayı çıkardığı zaman daha uçak saatine 20 dakika vardı, uçak hepi topu 15 dakika rötar yaptı. Pilot rötarın pist uzunluğundan olduğunu söyleyip uçakta özür diledi.
 
"HASTALIKLI VE PSİKOLOJİSİ BOZUKTU"
 
Kadının çıkışı ve davranışları tamamen hastalıklı ve psikolojik olarak bozuktu.
 
"10 DAKİKA SONRA KAHKAHALAR ATARAK UÇAĞA BİNDİ!"
 
Kızcağız çok fazla alttan aldı ve hep izah etti ama son söylediklerine ben bile dayanamadım. Kıza da şikayetçi olmasını söyledim. Seve seve de şahit olurdum. Uzatmadı yine iyi niyet gösterdi, bu kadın da 10 dakika sonra uçakta yanındaki arkadaşı ile kahkaha ata ata seyahat etti.