Olay, 19 Mart'ta saat 23.00 sıralarında Ümraniye Tatlısu Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı ve yanındaki iki arkadaşının park halindeki bir araçta oturduğu esnada, olay yerine iki farklı araçla şüpheliler geldi. Araçlardan inen şahıslardan biri, Kundakçı'nın bulunduğu araca kurşun yağdırdı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç futbolcu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yürütülen teknik ve saha çalışmaları sonucunda Kundakçı'nın eski kız arkadaşı olan Aleyna Kalaycıoğlu'nun yeni erkek arkadaşı A.K. (28) ile birlikte olay yerine geldiği, Ak.'nin araçtaki Kundakçı'yı fark etmesi üzerine aşağı inerek silahını ateşlediği tespit edildi. Silahı ateşlediği değerlendirilen A.K. (28) ile birlikte olayla bağlantılı olduğu tespit edilen Aleyna Kalaycıoğlu (A.T.), M.R. (52), H.C.A. (25), M.K. (59), E.T. (63), A.Ö. (46) ve Z.K. (50) isimli toplam 8 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan olayda kullanılan suç aleti silah da ele geçirildi.
Emniyetteki işlemleri devam eden şüpheliler sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edileceği aktarılırken, olayla ilgili geniş çaplı tahkikatın sürdüğü belirtildi.

ARABULUCULUK İÇİN GİTTİĞİ BULUŞMADA HAYATINI KAYBETTİ
İddiaya göre olay, müzisyenler arasında yaşanan bir ilişki tartışmasının ardından gelişti. Rapçi Canbay'ın eski sevgilisi olduğu öne sürülen Aleyna Kalaycıoğlu ile yeniden barışmak için ortak arkadaşları üzerinden iletişim kurduğu, bu kapsamda Kubilay Kundakçı'dan arabuluculuk yapmasının istendiği öne sürüldü. İçerisinde müzisyen Rapçi Canbay'ın da bulunduğu araca yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı'nın hayatını kaybettiği öğrenildi.

"OĞLUM ARABULUCULUK YAPMAK İÇİN GİTMİŞTİ"
Hayatını kaybeden Kubilay Kundakçı'nın babası, oğlunun olayla hiçbir ilgisinin olmadığını öne sürerek, "Oğlum 21 yaşındaydı, Kars 36 Spor'da futbol oynuyordu. Birkaç ay önce oraya gitmişti. Bayram izni için buraya gelmişti. Tatil için gelmişti. Arkadaşları arabuluculuk yapması için çağırmış. 'Aleyna ablan seni dinler' diyerek ricada bulunmuşlar. Dün akşam arkadaşlarıyla birlikte Ümraniye'deki bir müzik stüdyosuna gidiyorlar. Arabada bekledikleri sırada iki araç geliyor. Araçlardan birinin çakarlı olduğu kesin. Çıkan tartışma sonucunda silahlar patlıyor ve oğlum vuruluyor. Olayı gerçekleştiren kişinin deniz yoluyla yurt dışına kaçtığını duyduk. Yetkililerden yardım istiyorum. Zanlıların yakalanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

KUBİLAY KAAN KUNDAKÇI, SAKARYA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Kundakçı'nın cenazesi, yakınları tarafından İstanbul Adli Tıp Kurulu'ndan alınarak Karasu ilçesi Yuvalıdere Mahallesi Merkez Camisi'ne getirildi.
Kundakçı'nın yakınları, burada taziyeleri kabul etti.

Cenaze, Yuvalıdere Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında defnedildi.
Cenazeye, Kundakçı'nın ailesi ve yakınları ile arkadaşları katıldı.
Gazetecilere açıklama yapan baba Cemil Kundakçı, yurt dışı numaralarından tehdit mesajları ve aramalar aldığını öne sürdü.

Olayın üzerine gideceğini ifade eden Kundakçı, "Bana yurt dışı kaynaklı iki tehdit mesajı geldi. Bu konu üzerine gitmemem gerektiğini belirten. 'Çocuğunuzu öldürdük, mezarını rahat bırakmayız, sen de ailen de zarar görür' gibi şeyler. Sesli arama da var bunun içinde. Benim oğlum öldü, ben zaten öldüm. Benim hiç kimseden korkum yok, bu konu kapanmayacak. Ben canıma da mal olsa bu konunun üzerine gideceğim." ifadelerini kullandı.