24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Giresun'daki selde yıkılmıştı, yarın açılıyor

Giresun'da selde yıkılan menfezin yerine Muttab Köprüsü'nün açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından törenle yapılacak.

AA29 Aralık 2020 Salı 11:06 - Güncelleme:
Giresun'daki selde yıkılmıştı, yarın açılıyor

AA muhabirinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Giresun'da 22 Ağustos'taki aşırı yağışlar sırasında yıkılan yerlerden biri de Tirebolu-Doğankent yolundaki iki gözlü menfez oldu. Burada kesilen ulaşım nedeniyle can ve mal emniyeti tehlikeye girdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerince yerinde gerçekleştirilen incelemeler sonrasında bölgeye köprü yapılmasına karar verildi. Bu kesimdeki trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla yapım ve proje ihaleleri birlikte tamamlanarak, hızla çalışmalara başlandı.

"Muttab Köprüsü" 3 açıklıklı, 92 metre uzunluğunda olacak şekilde projelendirildi. Üstyapı genişliği 12 metre olan köprünün her bir açıklığında 8'i 120 santimetre yüksekliğinde olmak üzere, toplam 24 prekast kiriş yer alıyor.

- İki ayda tamamlandı

Temelleri kazıklı olarak projelendirilen köprünün her bir ayağında 12 adet olmak üzere toplamda 48 adet 120 santimetre fore kazık yer alıyor. Orta ayakların elevasyon yüksekliği ortalama 22 metreyi buluyor.

Yapım çalışmalarına fiilen 27 Ekim'de başlanan köprü, 2 ay gibi kısa sürede tamamlandı. Tüm imalatları bitirilen köprü, Bakan Karaismailoğlu'nun katılması planlanan yarınki törenle trafiğe açılacak.