19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

Göksu'dan İmamoğlu'na tepki: İBB görevi manipülasyon ve intihal ile geçti

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçim kampanyasını başlattığı konuşmasını değerlendirdi. Göksu, İmamoğlu'nun konuşmasında 4,5 yıldır yönettiği İstanbul hakkında referans veremediğini belirterek, 'İBB görevi manipülasyon ve intihal ile geçti.' dedi

20 Ağustos 2023 Pazar 01:22 - Güncelleme:
Göksu'dan İmamoğlu'na tepki: İBB görevi manipülasyon ve intihal ile geçti

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, A Haber'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 4.5 yıllık performansını değerlendirdi. Verilerle konuşan Tevfik Göksu, İBB'nin verdiği ve tutamadığı sözleri tek tek anlattı. Göksu, "İmamoğlu'nun İBB görevi manipülasyon ve intihal ile geçti" dedi ve 4.5 yıllık süreçte İstanbul'un her alanda geriye gittiğinin altını çizdi.

"İMAMOĞLU'NUN İBB GÖREVİ MANİPÜLASYON İLE GEÇTİ"

Göksu şunları söyledi: "Ekrem İmamoğlu'nun İBB görevi manipülasyon ve intihal ile geçti. Cumhurbaşkanı adayı olma sevdası ile 2 yıl geçti, daha sonra Cumhurbaşkanı aday olamayınca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olma ümidi ile de yıllar geçti. Peki İstanbul bunun neresinde, İstanbul yok.

İstanbul'da her gün 1509 tane yeni araç trafiğe giriyor. Her gün İstanbul trafiğine kayıtlı olmayan, 100 bin aracın dışarıdan trafiğe girdiği bir şehir. İstanbul her gün 33 milyon yolculuğun yapıldığı bir kent, her gün 3.5 milyon metreküp su tüketen, her gün yaklaşık 4.5 milyon metreküp atık su üreten, binlerce değil milyonlarca ton çöp üreten, milyonarca turisti bağrına basan, tarihi hazineleri var olan bir kent.

Bu kenti yönetmeyi bırakın, herhangi bir şeyi bir yeri alıp bir yere götürmeyi de bırakın, maalesef mevcut var olanları da geriye götürme konusunda çok büyük bir dönem yaşadık. Aslında Cumhurbaşkanımızın çok güzel bir ifadesi oldu 'Fetret Dönemi' diye, gerçekten de öyle.

"İSTANBUL HAKKINDA REFERANS VEREMİYOR"

Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı yaptı. İmamoğlu'nun basın toplantısı metnini okudum ve şunu gördüm. 5 yıl İstanbul'u yönettiğini zanneden İBB Başkanı İmamoğlu, bir tane İstanbul ile ilgili referans veremiyor. 'Kendi siyasi geleceğini kutuplaşma üzerine kurguladığını AK Parti karşıtlarını bir zeminde buluşturacağını ve bunun bir İstanbul ittifakı olduğunu, İstanbul'u da savunacağını' vurguluyor. Sen İstanbul'u kimse karşı savunuyorsun.

"İMAMOĞLU KENDİ PARTİSİNDEN UTANIYOR"

İmamoğlu kendi partisinden utanan, kendi partisine güvenmeyen, başka partilerle kendisini partilerin üstünde gören ancak 4.5 yıl yönettiği İstanbul'dan da güç alamayan bir durumda bulunuyor.

Dünyanın karşılaştığı çok önemli süreç var, bu da kuraklık. İstanbul şu an çok büyük bir su stresi yaşıyor. İstanbul 'su' stresi yaşıyormuş İmamoğlu'nun umurunda mı? Bakın bugün telefonlarımıza bir mesaj geldi. Gelen mesajda diyor ki, 'büyük bir sunum yapacağız' merak ettim neyi sunacaklar diye. 5. Yılda İstanbul'un su master planını sunuyorlar. Aferin iyi bir şey dedim. Sonra bir öğrendim ki 2018 yılında biz ihalesini yapmışız.

"TARİH İMAMOĞLU'NU YALANLADI"

Tarih İmamoğlu'nu öyle bir yalanladı ki, ne dedi 'İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır'."