Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile telefonda görüştü. Görüşmede, savaşın gidişatı ele alındı.
SUUDİ, AZERBAYCANLI VE PAKİSTANLI MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞMEDışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bölge Ülkeleri Bakanlar Toplantısı"na katılmak üzere bulunduğu Suudi Arabistan'daki temaslarını sürdürüyor.
Bakan Fidan, başkent Riyad'daki toplantı marjında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed Ishaq Dar ile ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Söz konusu temaslarda taraflar arasındaki ilişkiler ile bölgesel ve küresel gelişmeler değerlendirildi.

Görüşmelerde ayrıca ABD-İsrail'in İran'a yönelik saldırıları ve Tahran yönetiminin misillemeleri ele alındı.




