20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Güler'in yerine atamaz olmazsa tarihte ilk kez MGK İçişleri Bakanı olmadan toplanacak!

Güler'in yerine atama olmazsa tarihte bir ilk yaşanabilir...

25 Aralık 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Güler'in yerine atamaz olmazsa tarihte ilk kez MGK İçişleri Bakanı olmadan toplanacak!
İstifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yerine yarına kadar bir atama olmazsa MGK tarihinde ilk kez İçişleri Bakanı olmadan toplanacak.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın istifalarını açıklamalarının ardından, gözler kabine revizyonuna çevrildi.



Ankara kulislerinde, revizyonun Cuma öğleden sonra saatlerinde gerçekleştirileceği konuşuluyor.
Ancak, Ankara'nın resmi toplantı takvimindeki bir ayrıntı, kabine revizyonunun daha erken, bugün bile yapılabileceği yorumlarını da beraberinde getiriyor.

Bu ayrıntı, Milli Güvenlik Kurulu toplantısı. MGK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında 26 Aralık'ta, yani yarın toplanacak.

GÜLER'İN YERİNE ATAMA OLMAZSA TARİHTE BİR İLK YAŞANABİLİR!

İçişleri Bakanı, Milli Güvenlik Kurulu'nun, oy hakkı olan doğal üyelerinden biri. Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında toplanan MGK'da hükümet kanadından Başbakan'ın yanısıra başbakan yardımcıları, İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma ve Adalet Bakanları yer alıyor. Askeri kanattan ise Genelkurmay Başkanı ile dört kuvvet komutanı, MGK'nın doğal üyeleri.
Muammer Güler'in istifasıyla, İçişleri Bakanlığı koltuğu bugün itibarıyla boşalmış durumda. Eğer Güler'in yerine bugün bir atama olmazsa, yarınki MGK toplantısı da, tarihte ilk kez "İçişleri Bakanı olmadan" toplanacak.