3 Eylül 2025 Çarşamba / 11 RebiülEvvel 1447

New York Zirvesi öncesi kritik temas... Bakan Fidan'dan Gazze ve Filistin diplomasisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Devleti'nin tanınmasına ilişkin ve Gazze'de derinleşen insani durumu ele almak için New York Zirvesi öncesi temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan, Umman Dışişleri Bakanı Bedir el-Busaidi'nin ardından Suudi Mevkidaşı Ferhan ile telefonda görüştü.

AA2 Eylül 2025 Salı 18:13 - Güncelleme:
New York Zirvesi öncesi kritik temas... Bakan Fidan'dan Gazze ve Filistin diplomasisi

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Fidan, Ummanlı mevkidaşı Busaidi ile telefonda görüştü.

Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin Devleti'nin tanınması yönündeki çalışmalar ve Gazze'deki insani durum ele alındı.

BAKAN FİDAN SUUDİ MEVKİDAŞI FERHAN İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Ferhan ile telefonda görüştü.

Görüşmede Filistin Devletinin tanınması amacıyla 22 Eylül'de New York'ta yapılacak toplantının hazırlıkları ve Gazze'ye insani yardım iletilmesi için sürdürülen çalışmalar değerlendirildi.

BAKAN FİDAN KATARLI MEVKİDAŞI AL SANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın kaynaklarından alınan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Abdurrahman Al Sani telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Filistin Devleti'nin daha fazla ülke tarafından tanınması amacıyla yürütülen ortak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Gazze'de ateşkes sağlanması amacıyla yürütülen müzakerelerdeki son durum ele alındı.

ÖNERİLEN VİDEO

MSB'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Kapat
Video yükleniyor...