19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Güpegündüz sokak ortasında terör estirdiler! Esenyurt'ta silahlı, kılıçlı kavga

İstanbul Esenyurt'ta ellerinde silah ve kılıç olan 15 kişilik gruptan kaçan kişi bir binaya sığındı. Şüpheliler kaçan kişiye pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırganlar ile kaçan kişiyi koruyan mahalle sakinleri arasında kavga çıktı. Silahlı ve kılıçlı kavga polisler tarafından sonlandırılırken olayda biri kılıçla olmak üzere iki kişi yaralandı.

DHA30 Ocak 2021 Cumartesi 16:43 - Güncelleme:
Güpegündüz sokak ortasında terör estirdiler! Esenyurt'ta silahlı, kılıçlı kavga

Olay saat 15.30 sıralarında Piri Reis Mahallesi 2270 Sokak'ta yaşandı. İddiaya göre, ellerinde kılıç ve silah olan yaklaşık 15 kişilik grup, henüz bilinmeyen bir sebepten bir kişiyi kovalamaya başladı. Kovalamaca sırasında şüphelilerden elinde pompalı olan bir kişi ateş açtı. Saldırganlardan kaçan kişi bir binaya sığındı. Mahalle sakinleri kaçan kişiyi korumak için evlerine alırken, saldırganlar binanın içine girerek kapıları kırmaya çalıştı. Mahalle sakinlerinin saldırganlara karşı koyması üzerine kavga çıktı.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ BÖLGEYE GELDİ

Olay yerine özel harekat da dahil olmak üzere çok sayıda polis sevk edildi. Polislerin gelmesiyle saldırganlar kaçmaya başladı. Polis kaçan saldırganlardan iki kişiyi yakalarken, boş bir arazide, kavgada kullanılan pompalı tüfeği ele geçirdi.

"POMPALIYLA SALDIRIYA UĞRADIK"

Kaçan kişiyi binaya alanlardan biri, “Biz balkondaydık. Pompalıyla ateş ederek çocuğu kovaladılar. Biz balkondan bağırdık binaya gel diye. Kurtaralım diye biz onu binaya aldık. Eğer biz o çocuğu binaya almasaydık öldürmüşlerdi. Biz içeriye aldık diye binaya saldırıp kapıları kırmaya çalıştılar. Komşularımızı darp ettiler. Bildiğiniz pompalıyla saldırıya uğradık" dedi.