7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Hac kesin kayıtlar ne zaman ve nasıl yapılacak?

Hac kura çekimi 2019 sonuçları açıklandı! Diyanet, 2019 Hac kura sonuçları sorgulama ekranı erişime açıldı. Peki Hac kesin kayıtlar ne zaman ve nasıl yapılacak?

31 Aralık 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Hac kesin kayıtlar ne zaman ve nasıl yapılacak?

Hac kura çekimi 2019 sonuçları açıklandı! Diyanet, 2019 Hac kura sonuçları sorgulama ekranı erişime açıldı. Peki Hac kesin kayıtlar ne zaman ve nasıl yapılacak?

Hac kura sonuçları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Hac kura sonuçlarının ardından 2019 yılında 80 bin kişi ibadetlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek.

HAC KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Hac kura sonuçlarını öğrenmek isteyen hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sitesinden sorgulama yapabiliyorlar. Kura sonuçlarını öğrenmek için T.C kimlik numarası ve anne adı ile giriş yapılması gerekiyor. Hac kura sonuçları, hacı adaylarının telefonuna ayrıyeten SMS yoluyla gönderilecek.



HAC KESİN KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLER KURASIZ HACCA GÖTÜRÜLECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.

HAC KURA ÇEKİLİŞİ İSİM İSİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Dini yükümlülüklerini yerine getirmek isteyen binlerce kişinin merakla beklediği hac kuraları 28 Aralık'ta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edildi. Başkanlığın salonunda gerçekleştirilecek olan kura çekilişinin ardından hacı adayları, 2019 yazında kutsal topraklara gidebilme şansına sahip olan hacı adayları belirlendi.