20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hakim ve Savcılık mülakat sonuçları sorgulama ekranı: Hakim Savcı mülakat sonuçları açıklandı!

Hakim Savcı mülakat sonuçları açıklandı! Hakim ve Savcılık mülakat sonuçları sorgulama ekranı heyecanla araştırılmaya başlandı. 29 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen 2018 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma, 2018 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma, 2018 İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavlarının sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyordu. Az önce Hakim ve Savcı Adaylığı Şube Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuru ile sonuçlar erişime açıldı.

3 Ağustos 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hakim ve Savcılık mülakat sonuçları sorgulama ekranı: Hakim Savcı mülakat sonuçları açıklandı!
Hakim Savcı mülakat sonuçları açıklandı! Hakim ve Savcılık mülakat sonuçları sorgulama ekranı yoğun bir şekilde araştırılıyor. 29 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen 2018 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-Adli Yargı), 2018 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2018-Adli Yargı-Avukat), 2018 İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavlarının (2018-İdari Yargı) sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyordu. Adalet Bakanlığı'ndan az önce yapılan duyuruya göre Hakim Savcı mülakat sonuçları adayların erişimine açıldı... 
 

MEMUR İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

 
HAKİM SAVCI MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI! 
Hakim Savcı mülakat sonuçları Adalet Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden erişime açıldı. 
 

HAKİM VE SAVCILIK MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 

 
ADLİ İDARİ YARGI HALİMLİĞİ ADAYLIĞINDA 70 PUAN ŞARTI  
Adli ve idari yargı hakim adaylığı mülakatına katılabilmek için yazılı sınavda 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekecek. Başarılı olanların sayısı, ilan edilen kadronun iki katı fazlasının altında kalırsa sadece başarılı olanlar mülakata çağrılacak.
 
Hakim ve savcı adaylığı süresi iki yıl olacak. Bu süre, avukatlık mesleğinden adaylığa alınanlar için bir yıl olacak. Adaylık, eğitim ve staj olmak üzere iki dönemden oluşacak.
 
Adalet Bakanının görevlendireceği bakan yardımcısı başkanlığında Teftiş Kurulu Başkanı, Ceza İşleri, Hukuk İşleri ve Personel Genel Müdürleri olmak üzere toplam 5 üyeden oluşan Mülakat Kurulu kurulacak. Üyelerin hukuki veya fiili sebeplerle katılamamaları halinde, yerine vekalet edenler Mülakat Kuruluna katılacak.
 
Adaylık süresinin sonunda adaylar, yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak. Bu sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Yazılı sınavda en az 70 puan alanlar sözlü sınava alınacak. Başarılı sayılmak için yazılı sınav puanının yüzde 60'ı ile sözlü sınav puanının yüzde 40'ının toplamının en az 70 olması gerekecek. Yazılı sınavda başarılı olamayan adaylara iki ay içinde bir sınav hakkı daha tanınacak.
 
Meslek öncesi eğitimini tamamlamadan görevden ayrılanlar ile meslek öncesi eğitimlerini tamamlayıp mesleğe kabul edildikten sonra meslek öncesi eğitim süresi kadar çalışmadan görevden ayrılanlar, meslek öncesi eğitimleri sırasında kendilerine ödenen aylık, ödenek, tazminatlar ile her türlü ödemelerin, mecburi hizmetin eksik kalan kısmı ile orantılı miktarını iki kat olarak ödemek zorunda olacak.
 

 
BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNE YÖNELİK DEĞİŞİKLİKLER 
 
Bölge adliye mahkemesi dairelerinin daha etkin ve verimli çalışmasının sağlanması amacıyla iş yoğunlukları dikkate alınarak birden fazla heyet halinde çalışabilmesine imkan tanınacak.
 
Bölge adliye mahkemesi dairelerinde Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından birden fazla heyet oluşturulabilecek, yeni oluşturulan heyetin başkanı HSK tarafından belirlenecek.
 
Bölge adliye mahkemesince verilen kararın niteliğine bakılmaksızın, Yargıtay tarafından onama veya düzelterek onama kararı verilen dosyaların doğrudan ilk derece mahkemesine gönderilmesi ve kararın bir örneğinin bilgi mahiyetinde bölge adliye mahkemesine iletilmesi sağlanacak.
 
Bölge adliye mahkemesinin, istinaf başvurusunun esastan reddine ilişkin kararının Yargıtayca bozulması halinde dosya, gereği için kararı veren ilk derece mahkemesine, kararın bir örneği de bölge adliye mahkemesine gönderilecek.