3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Halk TV'deki skandal sözleri sonrası gözaltına alınan Ayşenur Arslan'la ilgili yeni gelişme

PKK'lı teröristlerin Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirdiği alçak saldırıda 2 polis memuru yaralanırken, saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist etkisiz hale getirildi. CHP'nin fonladığı Halk TV'de ise Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili skandal ifadeler kullanıldı. Sunucu Ayşenur Arslan, Halk TV'de adeta terör propagandası yaparak teröristleri aklamaya çalıştı. Skandala tepki yağarken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Ayşenur Arslan'ın gözaltına alındı. Arslan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

AA3 Ekim 2023 Salı 09:46 - Güncelleme:
Halk TV'deki skandal sözleri sonrası gözaltına alınan Ayşenur Arslan'la ilgili yeni gelişme

İçişleri Bakanlığı'na yönelik 2 terörist tarafından pazar günü düzenlenen hain saldırı girişimi, kahraman polislerin anında karşılık vermeleri neticesinde engellendi ve teröristler etkisiz hale getirildi.

Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi "Kanivar Erdal" kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edildi.

YİNE HALK TV YİNE SKANDAL!

Öte yandan Halk TV ekranları yine bir skandala sahne oldu. Arslan teröristin kendisini patlatamadığını uzaktan kumanda ile patlatılmış olabileceğini savunarak şu skandal ifadeleri kullandı:

"HİÇBİR ŞEY YAPAMADAN ÖLÜNMEZ"

"Türkiye'de değil dünyada da böyledir belki o kendisini patlattı denilen kişi yani terörist. Uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki hiçbir şey yapamadan ölmesi... Bir PKK'lı teröristin öcünü alıyorlarmış yahu hiçbir şey yapamadan ölünmez."

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN: İNCELEME BAŞLATILDI

Skandalla ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin'den açıklama geldi. Ebubekir Şahin, söz konusu ifadeler nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, sosyal medya üzerinden şunları paylaştı: Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Başsavcılık, Arslan hakkında "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmasına karar verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde mevcutlu olarak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

GÖZALTINA ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Ayşenur Arslan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı.