11 Temmuz 2025 Cuma / 16 Muharrem 1447

Yeşil vatan için seferberlik: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Türkiye'nin belli bölgelerinde başlayan orman yangınlarının birçoğu kontrol altına alındı. Neredeyse yerleşim yerlerine ulaşan ve tahliyelerin yapıldığı ilçelerdeki yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürüyor.

AA9 Temmuz 2025 Çarşamba 20:13 - Güncelleme:
Yeşil vatan için seferberlik: Havadan ve karadan müdahale sürüyor
Türkiye'nin birçok şehrinde çıkan yangınlarla mücadele sürüyor.

Kırklareli merkeze bağlı Yündalan köyünde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Yündalan köyünde yeni hasat edilmiş buğday tarlasında çıkan yangın kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sıçramıştı.

Köye yakın olan 2 katlı bir evde alevlere teslim olmuştu.

Yangın hem havadan hem de karadan müdahale ile 4 saat sonra kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangında 900 dekar tarım arazisi ve ormanlık alan zarar gördü.

Ekiplerin çalışmasıyla söndürülen yangında 900 dekar tarım ve ormanlık alan ile 2 katlı bir ev zarar gördü.

Kırklareli Valisi Uğur Turan da bölgeye gelerek ekiplerin çalışmalarını inceledi.

BURSA'DA ORMAN YANGININA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Maksempınar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgede 2 farklı alanda devam eden yangına, havadan yangın söndürme uçakları ve helikopterler, karadan ise arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahale ediliyor.

KÜTAHYA-UŞAK SINIRINDAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Uşak-Kütahya sınırında saman balya makinasından ziraat arazisinde çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Kütahya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Uşak-Kütahya sınırında Uşak Derbent köyü civarında saman balya makinasından ziraat arazisinde çıkan ve ormana sıçrayan yangına Kütahya Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesi ile civar köylere sıçramadan kontrol altına alınmıştır. Yangında 6 helikopter 2 uçak 3 dozer ve çok sayıda Kütahya ve Uşak'a ait arazöz çalışmıştır. Vatandaşlarımızın söylenen hasat tedbirlerini mutlaka almalarını, köylerine ve yeşil vatanımıza sahip çıkmalarını rica ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

MANİSA

Manisa'nın Sarıgöl ilçesi Ziyanlar Mahallesi'nde makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan alevler, Uşak'ın Eşme ilçesi Eşmetaş Köyü yakınlarına ulaştı.

Bölgeye, çok sayıda arazöz, iş makinesi, 4 helikopter, 3 uçak, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Eşme Belediyesine bağlı ekipler sevk edildi.

Eşmetaş Köyünde 15 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

Havanın kararmasıyla birlikte ekiplerin havadan müdahalesi sonlandırılırken, karadan söndürme çalışmaları sürüyor.

Öte yandan Eşme ilçesi Ağabey Köyü yakınlarında ormanlık alanda çıkan yangına da karadan müdahale ediliyor.

Ağabey Köyüne bağlı Sandal Mahallesi'nde 5 ev tedbir amaçlı tahliye edildi.

EDİRNE'DE ÇIKAN ANIZ YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Edirne'de Hamzabeyli Sınır Kapısı kara yolunun bir süre trafiğe kapalı kalmasına neden olan anız yangını ekiplerce söndürüldü.

Küçükdöllük köyünde anız alanında yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede mera alanına sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AFAD, jandarma, Karayolları ve Edirne Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA sevk edildi.

Köylüler de yangına su tankerleriyle müdahale ederken, traktörlerle anız ve mera alanlarını sürerek alevlerin yayılmasını engellemeye çalıştı.

Yangının Lalapaşa ilçesine bağlı Korucuköy ve Kayapa köylerinin mera ve anız alanlarına da sıçraması üzerine polis ekipleri Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunu çift yönlü trafiğe kapattı. Sürücüler yangın riski bulunmayan alternatif güzergahlara yönlendirildi.

Yangına yakın bir akaryakıt istasyonunun çevresi de traktörlerle sürülerek, tankerlerle sulandı. Tır parkında bekleyen tırlar ise önlem amacıyla Edirne istikametine yönlendirildi.

Ekiplerce yangının kontrol altına alınmasının ardından Hamzabeyli Sınır Kapısı'na giden kara yolu trafiğe açıldı.

Yangında yaklaşık 1000 dekar anız ve mera arazisi zarar gördü.

Kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

ÇANAKKALE'DE ÇIKAN ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü.

Üzümlü köyü mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 uçak ve 1 helikopterle havadan, 18 arazöz, 2 dozer, 2 itfaiye aracı ve 120 personelle karadan müdahale edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yangının söndürüldüğü, 1,5 dekar orman alanının zarar gördüğü belirtildi.