26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Hedefteki o işadamından açıklama

İş adamı Mustafa Latif Topbaş, 'yaşamının hiçbir döneminde hukuk ve etik dışı bir faaliyetin içinde olmadığı gibi, böyle bir düşünce bile taşımadığını' bildirdi.

İSTANBUL (AA) 28 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hedefteki o işadamından açıklama
Topbaş, yaptığı yazılı açıklamada, 53 yıldır ticaret hayatının içinde olan, birçok kişi ve şirketle ortaklık ve ticaret yapan birisi olarak, bugüne kadar çalışmalarını ve tüm hayatını hukuka ve yasalara saygılı sürdüren bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu aktardı.

Şahsı ve mensubu olduğu ailenin 1930'lardan bu yana ülkenin önemli tacir ve sanayicilerinden olduğuna dikkati çeken Topbaş, şunları kaydetti:

"Tüm yaşamımız sadece yasalara değil, etik değerlere de riayetle ve olabildiğince sosyal faaliyet ve hayır işleriyle sürmüştür ve sürecektir. Dönemsel ve sosyal ilgilerle kendiliğinden gelişmiş birçok dostluğumuza karşın, 70 yaşına varan yaşamımın hiçbir döneminde devletimizle iş ilişkisine girmeme hassasiyetim de bununla ilgilidir. Son günlerde medyada yer alan haberler ve özellikle resimler, ailemi ve şahsımı derin bir teessüre boğmuştur.

Gazetelere ve TV'lere farklı şekilde yansıyan haberlerle ilgili olarak açık bir surette kamuoyuna ve yetkililere vereceğim bilgi şudur; yaşamımın hiçbir döneminde hukuk ve etik dışı bir faaliyetin içinde olmadığım gibi, böyle bir düşünce bile taşımadım. Tekrar özellikle başta bizleri tanıyanlar olmak üzere değerli kamuoyuna; şahsımın ve her türlü ilişkimizin sorgulanmasına en şeffaf biçimde hazır olduğumu belirtir, insanların yaşamlarında tüm hassasiyetlerine karşın yanılma paylarının da bulunduğunu bir itirazı kayıt olarak vurgular, yapılacak soruşturma sonucunda şayet böyle bir pay varsa bunun da kuşkusuz tarafımızdan en hassas biçimde değerlendirileceğini belirtmek isterim. Gerek şahsi ve gerekse ortak olduğum şirketlerin faaliyetleri, hukuka, yasalara ve mevzuata uygun olduğu gibi, rutin olarak defalarca idari mercilerin denetiminden de geçmiştir. Ticari faaliyetlerim de dahil olmak üzere, adli ve idari mercilerin hangi konuda olursa olsun bilgi vermek üzere çağrı ve davetlerine hazır olduğumu kamuoyuna saygı ile arz ederim."