25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

FETÖ hücre evlerine baskın! Balkondan atlayıp kaçmaya çalıştılar

İzmir'de terör örgütü FETÖ'nün hücre evlerine yönelik yapılan operasyonda, aktif olarak örgüte çalıştığı ileti sürülen 14 şüpheli yakalandı. Şüphelilerdem bazıları balkondan atlayıp kaçmak isterken yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sahte kimlik, yüklü miktarda para, örgütsel döküman ele geçirildi.

Muammer Başkan / TürkMedya23 Ağustos 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
FETÖ hücre evlerine baskın! Balkondan atlayıp kaçmaya çalıştılar
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresi ile ilgili olarak yaptığı çalışmalarda; terör örgütü mensupları tarafından hücre evi olarak kullanılan adresleri tespit etti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama ve yakalama kararının ardından harekete geçen polis, sabah saatlerinde, 19 adrese eş zamanlı operasyon yaptı.
 
Operasyonda bylocktan ve çeşitli soruşturma dosyalarından aranan ve halen aktif olarak örgüt yapılanmasında bulundukları tespit edilen 14 şüpheli gözaltına alındı. Adreslere yapılan operasyon sırasında bazı şüphelilerin evlerde bulunan dijital materyalleri imha etmeye ve evlerin balkonlarından atlayarak kaçmaya çalıştıkları öğrenildi.
 
Hücre evlerinde yapılan aramalarda şüphelilere ait çok sayıda sahte kimlik , örgütsel haberleşme amacıyla kullanılan cep telefon ve tabletler ile yüklü miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmaların devam etiği bildirilieken gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.