26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Nihat Karaaslan: Hükümeti ele geçiremeyince Cemaat'e sızdılar

Hükümeti ele geçiremeyen Küresel Ergenekon ve Beyaz Kuvvetler, cemaat üzerinden devlete sızdı. Hedef: Çözüm Süreci…

31 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Nihat Karaaslan: Hükümeti ele geçiremeyince Cemaat'e sızdılar
Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci’nin Kanal 5’te sunduğu Son Gündem programına konuk olan Kürt iş adamı ve kanaat önderi Nihat Karaarslan gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

Yeni Türkiye oluşumuna direnen vesayetçi yapıları ve 17 Aralık küresel operasyonunu değerlendiren Karaarslan, 1960′lı yıllarda şekillenmeye başlayan vesayetçi derin yapıların ürettiği figürlerin aynı kaynaktan beslenerek bugünlere getirildiğini savundu.

Karaarslan, günümüzde bütün siyasi parti ve kurumlara sızmalar bulunduğuna işaret ederek, Küresel Ergenekon veya Beyaz Güçler olarak adlandırılan derin yapıların Gülen Cemaati’nin içine de sızdıklarını anlattı. Ak Parti hükümeti döneminde parti içine sızamayan bu grupların Cemaat üzerinden devlete sızmayı başardıklarına dikkat çeken Karaarslan, “AK Parti’nin içerisine sızamayanlar, şöyle bir tabir kullanacağım ama doğrusu da budur, kapıdan içeri giremeyenler Cemaat’i kullanarak pencereden devletin içine giriş yaptılar. Bu sızmada Cemaat’in İslami kimliğini kullanarak Cemaat’le birlikte hareket ediyor görüntüsü verdiler” diye konuştu.

BAŞBAKAN KOMPLOYU FARK ETTİ

Cemaat üzerinden Ak Parti’ye sızan derin devlet unsurlarının Ak Parti ve devleti ele geçirmek için müthiş komplolar kurduklarını savunan Karaarslan, Başbakan Erdoğan ve ekibinin bunu fark etmesi üzerine kurulan komplonun bozulduğunu ifade etti. Karaarslan, “Cemaat’in artık devlet içi atamalara ve siyasi kararlara kadar müdahale etmeye başladığını, dolayısıyla bunun sıradan bir olay olmadığını fark eden Başbakan Erdoğan engel koymaya başladı” diyerek, Cemaat’in dershaneler tartışması üzerinden kendilerine engel koyan Başbakana karşı büyük bir saldırıya geçtiğini söyledi.

Cemaat içindeki derin yapıların biriktirdiği kaset ve topladığı bilgilerle Ak Parti’ye karşı büyük bir yıpratma operasyonuna giriştiğine de değinen Karaarslan, Başbakan Erdoğan’ın tüm bu komplolara karşı hâlâ güçlü ve dimdik durduğunu ve kararlılıkla karşı koyduğunu ifade etti.

HÜKÜMET YARA ALIRSA EN ÇOK KÜRTLER ZARAR GÖRÜR

17 Aralık operasyonunun Ak Parti’yi hedef almasının en önemli nedenlerinden birinin Çözüm süreci olduğunu vurgulayan Karaarslan, “Ben bir Kürt olarak bu operasyonu Çözüm sürecine karşı yapılan bir komplo olarak görüyorum. Eğer hükümeti ve Başbakanı baypass edebilirlerse, iktidara getirilecek olan ulusalcı ve Kemalist yapılar en çok zulmü yine Kürtler’e yapacaklardır.

Ulusçu Kemalist ideoloji tam çökmek üzereyken böyle bir gelişme felaket olur. Dikkat edilirse bu süreçte Çözüm sürecine karşı olan tüm çevreler işbirliği içinde hareket etmektedirler. Koalisyonu anlamak için Çözüm Sürecinin mimarlarını içeride ve dışarıda kim hedef alıyor bakmak yeterlidir. Tabi dün resmi kurumlar yerine istihbarat bilgilerini ‘bir bilen çetesi’ ile paylaşanlar da unutulmamalı. Bu hükümet Ergenekon’a rağmen iktidar olan tek partidir. Kıymeti bilinmelidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Kanal5.com.tr