19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Hükümet'ten sürpriz adım: Gerekirse...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, mağdur askerler için gerekirse yasa çıkartılabileceğini söyledi.

29 Aralık 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Hükümet'ten sürpriz adım: Gerekirse...
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının itirazlarını gidermek için yasal düzenleme yapılabileceğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önceki gün yaptığı açıklamanın, hukuka bağlı kalınıp kalınmadığına ilişkin endişeleri içerdiğini ancak yapılan yasal düzenlemelerle yeniden yargılamanın önünün açıldığını söyledi.

Elitaş, Hürriyet gazetesine yaptığı değerlendirmede, 'İnsanların mağduriyetini önlemek için gerekirse yeniden düzenleme yaparız' dedi.

'MAĞDURİYETİ ÖNLEMEK İÇİN YASAL DÜZENLEME YAPARIZ'

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) önceki gün yaptığı açıklamadaki husus, yargılamalarda hukuka riayet edilip edilmediğine ilişkin endişe ve tepkilerdir. Biz art arda yaptığımız yasal düzenlemelerle yeniden yargılamanın önünü açmıştık. Ancak bu konuda yetki mahkemelerde. İnsanların mağduriyetini önlemek için gerekirse yine yasal düzenleme yaparız, bunun yollarını ararız.

İzliyoruz, bir savcının şahsi hesaplarla hukuk dışı yollarla polise yaptıramadığını, jandarmaya yaptırmak istediği ortaya çıkıyor. Ancak jandarma ve ardından da TSK, bu görevin kendilerinde olmadığını ve siyasete karışmayacaklarına ilişkin açıklama yaptı. Kendi yasalarının verdiği görevin dışında bir görevleri olmadığını anımsattılar. O savcı adeta orduyu göreve çağırmış ve darbe çağrışımı yapılmıştır.”