25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Fethullah Gülen özür dilesin!

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını anlatan Hür Adam Filmi'nin yapımcısı Mehmet Tanrısever, 33 yıldır tanıştığı, oğlunun kirveliğini yapan ve evinde ağırladığı Fethullah Gülen'in bütün Türkiye halkı ile dünyadan özür dilemesi gerektiğini söyledi. Tanrısever, 'Hocaefendi özür dilemiyorsa ben dilerim onun yerine' dedi.

30 Aralık 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Fethullah Gülen özür dilesin!
Beddiüzzaman Sait Nursi'nin hayatını anlatan 1 miyon dolar bütçeli 'Hür Adam Filmi'ni çekerek Fettullah Gülen'e itaf eden yapımcı Mehmet Tanrısever, son günlerde gündemden düşmeyen İstanbul merkezli operasyon tartışmasının kendini derinden üzdüğünü söyledi.
 
Yeni Şafak'a konuşan Tanrısever, "Fethullah hoca özür dilerse bütün bu tartışmalar son bulur' dedi.
 
"Bu duruma nasıl düştü"
 
Hocaefendi'nin bu bedduadan dolayı özür dilemesini bekliyorum. Şimdi çoluk-çocuk diyor; bu hoca kim"
Ünlü yapımcı Mehmet Tanrısever, tartışmaların sürdüğü bir dönemde verdiği ilanlarla dikkatleri üzerine çekti. Fethullah hocayı 33 yıldır yakınen tanıdığını belirten Tanrıseven şunları söyledi: "Oğlumun kirveliğini de yapan Fethulah hocayı evimde defalarca misafir ettim. Şimdi kendisinin hem ruhen hem fiziken çöktüğüne şahit oluyorum. Hiç inanamıyorum. Fethullah hoca nasıl bu duruma düşürülmüş? Bağırmaya çağırmaya, kavgaya ne gerek var. O insan da üzülüyor. 'Birileri birbirine düştüyse oturup kenarda gülmeyin' diyor Allah. Şu aşamada Fethullah hoca efendi özür dilerse bütün bu tartışmalar son bulur"
 
Çoluk çocuk 'bu hoca kim' diyor
 
'Gülen'in bedduası' olarak kayıtlara geçen son konuşmasından çok etkilendiğini ve 'evlerine ateş düşsün' sözünü kabullenmesinin mümkün olmadığını belirten Mehmet Tanrısever, şunları ifade etti: "Tamam ben bir hata yaptıysam bana düşsün ateş, ama çoluk çocuğuma neden düşsün. Bunu kabullenemedim. 'Evine ateş düşsün' de ne demek. Evine ateş düşsün dediğin zaman çoluğun çocuğun hepsi gidiyor. Bunu ben kabullenemiyorum. BHocaefendi'nin bu bedduadan dolayı özür dilemesini bekliyorum. Şimdi çoluk-çocuk diyor; bu hoca kim? 'Ben haddimi aştım. Kusura bakmayın ben bu halimden memnun değilim' demeli. Ben bekliyorum. Özür dilemek erdemdir. Özür dilensin bitsin bu olay. Bu ayet ışığında herkes hatasını görmeli. Hocaefendi özür dilemiyorsa ben dilerim onun yerine. Bütün Türkiye halkından dünyadan"
 
Yeni Şafak