5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

İBB durdurdu, Bakanlık bitirdi... Başkan Erdoğan'ın katılımıyla bugün hizmete giriyor

İBB'nin çalışmalarını durdurması sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Sabiha Gökçen Havalimanı-Pendik metro hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bugün hizmete giriyor. 24 TV'ye açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Pendik'in nüfus yoğunluğu olan önemli mahallelerini metroyla buluşturuyoruz' dedi.

2 Ekim 2022 Pazar 10:58 - Güncelleme:
İBB durdurdu, Bakanlık bitirdi... Başkan Erdoğan'ın katılımıyla bugün hizmete giriyor

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı için bugün tarihi bir gün. Bu yılın ocak-ağustos döneminde toplam 20 milyon iç ve dış hat yolcusuna hizmet veren havalimanı, metro bağlantısına kavuşuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yapımını tamamladığı Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen metro hattı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak.

Kadıköy-Kartal-Tavşantepe Metrosu'nun Pendik Tavşantepe istasyonundan başlayıp Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na ulaşan hat, 7,4 kilometre uzunluğunda olup 4 istasyonu bulunmakta.

İstanbul'un şehirlerarası ve uluslararası hava ulaşım terminallerinden biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı'na Kadıköy–Kartal–Pendik (Tavşantepe) Metro Hattı'nın devamı sağlanarak doğrudan raylı sistemle güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmak mümkün olacak.

Hattın işletmeye alınması ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 10 dakika, İstanbul Anadolu Adliyesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 12 dakika, Kadıköy-Fevzi Çakmak (Hastane) arası seyahat süresi 42 dakika, Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 50 dakika olacak.

Hattan günlük 1 milyon 200 bin yolcunun yararlanması bekleniyor.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU, 24 TV'DE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen metrosuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa'nın 8., Türkiye'nin 3. En yoğun havalimanı. Pendik'in nüfus yoğunluğu olan önemli mahalleleri metroyla buluşturuyoruz. Kadıköy meydandan metroya binen vatandaş artık Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar gelebilecek. Böyle önemli bir hizmeti vatandaşımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Gelecek ay İstanbul Havalimanı'nı metroyla buluşturacaklarını ifade eden Karaismailoğlu, "Peşinden Çam ve Sakura Hastanesi'ndeki metro hattını bu yıl içerisinde bitirebilmek için çok yoğun bir çalışma sergiliyoruz. Toplamda 103 km metro inşaatımız var İstanbul'da. Maddi olarak 100 milyara yakın yatırım yapıyoruz İstanbul'un ulaşım alt yapısı için. Bu çalışmalar trafik sıkışıklığını önemli derece azaltacak" ifadelerini kullandı.