19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İhsanoğlu ‘30 Mart’ta kime oy verdiniz’ sorusunu cevapsız bıraktı

Çatı adayı İhsanoğlu’nun, 30 Mart Yerel Seçimleri’nde hangi partiye oy verdiği gizemini koruyor. İhsanoğlu “Kime oy verdiniz” sorusuna “Bu kadar detaya girmek istemem. Siyasi topografyada büyük değişiklik var” dedi.

27 Temmuz 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İhsanoğlu ‘30 Mart’ta kime oy verdiniz’ sorusunu cevapsız bıraktı

CHP-MHP çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Antalya’da “30 Mart Yerel Seçimleri”nde hangi partiye oy verdiniz” sorusuna cevap veremedi. İhsanoğlu hakkında en merak edilen konuların başında gelen hangi partinin seçmeni olduğu yine cevapsız kaldı. İhsanoğlu dün Antalya’da CHP ve MHP yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında 30 Mart Yerel Seçimler’inde hangi partiye oy verdiği sorularına “Bu kadar detaya girmek istemem” diye cevap verdi. Oy tercihini açıklamama konusundaki istikrarını sürdüren İhsanoğlu, şunları söyledi: “Ailem Demokrat Partili bir aile. Eşimin ailesi de aynı şekilde. Eşimin ailesi daha ileri noktada DP’yi kuran, Adalet Partisi’ni kuran ailelerden bir tanesi. Türkiye’de siyasi topografyada büyük değişiklik var.”

‘CHP lideri Kemal Alemdaroğlu’

İhsanoğlu’nun çatı aday gösterilmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, adaylarının adını yanlış söylemişti. Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu için Almanya’daki görüşmeleri sırasında “Ekmeloğlu” ifadesini kullanmıştı. Dün de Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ergenekon davası sanığı İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ile karıştırdı. İhsanoğlu, Kılıçdaroğlu’ndan bahsederken “CHP Genel Başkanı Kemal Alemdaroğlu” dedi.

STAR