18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

iPhone kullanıcılarını panikleten bildirim! Açıklama geldi

Milyonlarca iPhone kullanıcısının telefonuna arka arkaya gelen #evdekaltürkiye acil durum uyarısı şaşkınlığa neden oldu. Sosyal medyada bazı kullanıcılar telefonlarına gelen bildirimin ekran görüntüsünü paylaştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Vodafone, 'Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, anlayışınız için teşekkür ederiz' dedi.

24 Temmuz 2021 Cumartesi 10:25 - Güncelleme:
iPhone kullanıcılarını panikleten bildirim! Açıklama geldi

Türkiye'de bu sabah bazı IPhone kullanıcıları telefonlarına Acil Durum Uyarısı (Test Alert Notification) geldiğini ve 'Evde kal Turkiye' mesajı geldiğini bildirdi.

Twitter'da telefonlarına gelen alarmın ekran görüntüsünü paylaşan kullanıcılar, alarmın tekrarladığını da ifade etti.

'TEST ALERT NOTİFİCATİON' NE DEMEK?

Acil bildirim uyarısı: test uyarısı bildirimi anlamına gelmektedir. Test Alert Natification genel olarak kullanılan bir uyarı sistemi olarak düşünülebilir.

NASIL KAPATILIR?

Ayarlar > Bildirimler'e gidin. Ekranın en alt kısmına kaydırın. Test Alert Notification sekmesinden bildirimleri kapatın.

VODAFONE'DAN AÇIKLAMA

Alarmın yalnızca Vodafone kullanıcılarına geldiği resmi kaynaklardan doğrulandı. Vodafone'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

' 24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında 'Evde Kal Türkiye' bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir. Konu teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklaık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz. '