23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekilişi

Sağlık Bakanlığı personel alım İŞKUR kurası ne zaman? İşkur sağlık memuru iş ilanları kura çekilişleri ne zaman?

23 Ekim 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekilişi

İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura sonuçları 2018 Sağlık Bakanlığı personel alım süreci bir çok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Sağlık memuru İşkur kura sonuçlarını bekliyor! Eylül ayı içerisinde Sağlık Bakanlığı 5 bin personel alımı ilanı duyurulmuş ve binlerce vatandaş Bakanlık bünyesinde çalışabilmek için ilgili ilana başvurmuştu. Göreve başlamak çin atamaların kura ile gerçekleşeceği Sağlık Bakanlığı personel alımı sürecinde ilk aşama geride kaldı.

Eylül ayında duyurulan Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları bu ay içinde açıklanmıştı. 5 bin 298 kişinin istihdamının sağlanacağı süreçte, engelli ve eski hükümlülere de personel olma fırsatı tanınıyor. İŞKUR aracılığıyla başvurularının alındığı Sağlık Bakanlığı personel alımı sürecinde İstanbul ve Ankara nihai listelerinin açıklanmasıyla gözler kura sonuçlarına çevrildi.

İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilen aday listeleri, kura yeri, kura tarihi, kura sonuçlar ve diğer her türlü duyuruların, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "www.yhgm.gov.tr" internet adresinden ilan edileceği ve kuraya katılacak adaylar ve kura sonucu yerleştirilen adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacağı, bu ilan tebligat yerine geçeceği daha önce açıklanmıştı.

İŞKUR KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kuraya katılmaya hak kazanan adaylar için kura tarihi ise 25 Ekim 2018 olarak belirlendi. Kura çekilişi saat 09:00 - 18:00 arasında Ankara'da yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2018!

Sağlık Bakanlığı tarafından İlan edilen kadrolara başvurusu sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek. Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı sürekli işçi kadrolarına yerleşen adayların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecek. Her aday, ilan edilen kadrolardan bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapacak.