26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

2018 İşkur Sağlık personeli alımı

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı yayınlandı.

24 Eylül 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
2018 İşkur Sağlık personeli alımı

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında İş-Kur üzerinden kura usulü ile en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alınacaktır.

Sürekli işçi kadroları ve başvuru şartları İş-Kur internet sitesi üzerinden yayımlandı. Şartları uyan adaylar, başvurularını 04 – 13 Eylül 2018 tarihleri arasında İş–Kur  İl Müdürlüğüne - Hizmet Merkezine şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yaptılar.

Türkiye’nin birçok farklı illerinden sağlık şirketleri personel alacağını duyurdu. En az lise mezunu olma koşuluyla alınacak personeller Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı, Hasta Kabul-Kayıt Görevlisi ve Hasta Danışmanı olarak görev alacak.

irçok sağlık kuruluşu İş-Kur üzerinden personeller alacağını duyurdu. Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı, Hasta Kabul-Kayıt Görevlisi ve Hasta Danışmanı olarak görev almak isteyen adaylar başvurularını İş-Kur üzerinden yapabilecek.

Adayların başvurularını yapmadan önce ilanlarda yer alan kriterlere uygun olmaları gerekiyor. Aksi takdirde başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. Ayrıca adayların ilan edilen illerde ikamet etmeleri ve özel şartları da yerine getirmeleri gerekiyor.

Alımlar Hasta ve Yaşlı Bakım, Hasta Kabul-Kayıt ve Hasta Danışmanı pozisyonlarında yapılacak. Her il ve sağlık kuruluşu için adaylardan istenen farklı özellikler mevcut. Adaylar kendilerinden istenen önkoşulları ve çalışma saatlerini inceledikten sonra başvuruları İş-Kur internet sitesi veya başvuru merkezleri üzerinden yapabilecekler.

KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı için 179, Hasta Kabul-Kayıt Görevlisi için 16,  Hasta Danışmanı için 26 kişilik açık poziyon için İş-Kur üzerinden başvurulara başlandı.