16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazada flaş gelişme

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte helikopter kazasında ölen İHA muhabiri İsmail Güneş'in ailesinin açtığı tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme Güneş'in eşi ve çocuklarına 236 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.

iha27 Aralık 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazada flaş gelişme
2009 yılındaki helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş'in ailesinin, Esas Havacılık ve Ak Sigorta'ya karşı açtığı maddi ve manevi tazminat davası karara bağlandı. İstanbul 34. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme Güneş ailesinin tazminat davasını haklı buldu. Tazminat dilekçesinde, helikopterin ihmaller zinciri nedeniyle düşmesi ve yönetmelikçe ferdi kaza sigortasının zorunlu olmasına rağmen yapılmadığına yer verildi.
 
 
İstanbul 34. Asliye Ticaret Mahkemesi açılan maddi tazminat isteminin eşi Yasemin Güneş yönünden 169 bin 39 TL, çocuğu T. Güneş yönünden 15 bin 931 TL, diğer çocuğu Ç. Güneş yönünden ise 25 bin 762 TL olarak kabul edilmesine karar verdi. Eksikleri bulunduğu iddia edilen iki kurum hakkında açılan manevi tazminat davasının da mahkemece kısmen kabulü ile Güneş'in eşi Yasemin Güneş'e 10 bin TL iki çocuğa da 8'er binden toplam 16 bin TL verilmesine hükmetti. Böylece mahkeme hatası bulunan kurumların Güneş ailesine maddi yönden 211 bin 83 TL ve manevi yönden 26 bin TL ödemede bulunmasına karar verdi.
 
 
Mahkeme kararında eksikleri bulunduğu iddia edilen kurumlardan bu miktarların alınıp davacılara verilmesine, fazla miktarın reddine ve 15 günlük süre içerisinde kararın temyize götürülebileceğine yer verildi.