19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İstanbul Ankara yol durumu! İstanbul Ankara yolu açıldı mı?

İstanbul Ankara yol durumu, yola çıkacak olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü açık ve kapalı yollara ilişkin önemli bir açıklama yayınladı. Peki İstanbul Ankara yolu açıldı mı? İşte İstanbul Ankara yol durumu ve trafiğe açılan yollar

25 Ocak 2022 Salı 15:38 - Güncelleme:
İstanbul Ankara yol durumu! İstanbul Ankara yolu açıldı mı?

Yurt genelinde devam eden yoğun kar yağışı sonrası birçok ilde yollar kapandı ve yüzlerce araç mahsur kaldı. Hal böyle olunca yolda kalan vatandaşlar ve yakınları trafik akışını öğrenmek için İstanbul Ankara yol durumunu takip ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının ardından yollar kontrollü olarak trafiğe açılıyor. Peki İstanbul Ankara yolu açıldı mı? İşte İstanbul Ankara yolunda son durum.

İSTANBUL ANKARA YOLU AÇILDI MI?

D-100 Devlet Yolu ve TEM Otoyolu İstanbul ile Ankara arasında trafiğe kontrollü olarak açıldı.

İstanbul'da dün etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilerlemekte zorluk çeken bazı sürücüler araçlarını yol kenarlarına park ederek evlerine gitti. Karayolları ekiplerinin çalışmalarının ardından kapalı olan yolların tamamı açıldı.

Kar yağışının devam ettiği bölgede, kara yolları ve trafik ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan İstanbul yönüne kısmen ulaşımın sağlandığı Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesimi Ankara istikametinin 8.30 itibariyle açıldığı bildirildi.

İSTANBUL - ANKARA YOL TRAFİK DURUMU

BURSA -ANKARA KARAYOLU

Bursa-Ankara karayolu Mezitler Bölgesinde etkili olan kar yağışının zaman zaman şiddetini artırması sürücülere zor anlar yaşatıyor. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede tuzlama çalışmasını sürdürüyor. Yetkililer, bazı TIR'ların yol kenarında bekletildiğini belirterek, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

AKSARAY – ANKARA KARAYOLU

Aksaray'da kara yollarında etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, kentte 3 gündür süren kar yağışı, bazı bölgelerde artırarak etkisini sürdürüyor. Bölge trafik ekiplerince Aksaray-Ankara, Aksaray-Adana, Aksaray-Nevşehir ile Aksaray-Konya karayolları, kar yağışı ve tipi nedeniyle TIR ve çekici türü araç trafiğine kapatıldı.

TARSUS-POZANTI YOLU

Tarsus-Pozantı Otoyolu, yoğun kar yağışı nedeniyle TIR trafiğine kapatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tarsus-Pozantı Otoyolu'nun her iki yönünün yoğun kar yağışı sebebiyle TIR trafiğine kapatıldığı belirtildi.

KONYA – ANTALYA KARAYOLU

Konya'da yoğun kar yağışı ve tipi şehirlerarası ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karayolları Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Seydişehir-Antalya, Seydişehir-Beyşehir ve Taşkent-Sarıveliler karayollarında araçların geçişine izin verilmiyor.

KONYA – ISPARTA KARAYOLU

Konya-Isparta kara yolunda her iki istikamette de çekici türü araçların geçişi durduruldu. Ereğli-Ulukışla Devlet Yolu da her iki yönden TIR ve çekici türü araçların trafiğine kapatıldı. Konya-Kulu, Konya-Aksaray, Konya-Karaman ve Konya-Afyonkarahisar kara yollarında ise araç geçişlerine izin veriliyor.

KARAYOLLARI HAVA DURUMU TAHMİN SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

BOLU TÜNELİ AÇIK MI?

Bolu dağı tüneli ve Ankara İstanbul Yolu, yapılan çalışmaların akabinde kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Düzce D-100 Karayolu'nun trafiğe açılması sonrasında TEM Otoyolu'ndaki araçlar, karayoluna akın etti.

Yer yer yoğunluğun yaşandığı karayolunda araçlar Bolu Dağı'na doğru ilerliyor. Ankara İstanbul yolu için bu istikameti kullanan sürücüler, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kontrollü olarak açılan istikameti takip ediyor. İşte, Bolu dağı ve Ankara İstanbul yolu hakkında detaylı bilgiler

Düzce Valisi Cevdet Atay, kar yağışı ve soğuk havaya bağlı buzlanma sebebiyle kapatılan D-100 Karayolu'nun Düzce kısmının, yapılan kar temizleme ile tuzlama çalışmalarından sonra kontrollü olarak trafiğe açıldığını sosyal medyadan duyurmuştu.

D-100 Karayolu'nda ulaşım tekrardan kontrollü bir şekilde sağlanırken, TEM Otoyolu'ndan D-100 Karayolu'na bağlanan araçlar yer yer yoğunluk oluşturdu. Otoyoldan çıkan araçlar Kaynaşlı istikametinden Bolu Dağı'na doğru ilerliyor.