28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

İstanbul Üniversiteleri Taban Puanları

Üniversite adaylarının, henüz sınav öncesinde hedeflerini belirlemeleri ve bu hedeflere uygun olan bölümleri

DHA1 Ocak 2020 Çarşamba 00:00 - Güncelleme:
İstanbul Üniversiteleri Taban Puanları

İstanbul Üniversiteleri Taban Puanları
Üniversite adaylarının, henüz sınav öncesinde hedeflerini belirlemeleri ve bu hedeflere uygun olan bölümleri araştırmaları ve taban puanlarına göre en az kaç puan almaları gerektiğini tespit etmeleri, sınav sürecinin hem daha doğru, hem de daha stresli olmasına neden oluyor. Uzmanların bu konuda yaptıkları telkinler doğrultusunda, öncelikle öğrencinin iyi bir not alması ve bu süreçte hangi bölümün kendine uygun olduğunu belirlemesi daha doğru olacaktır.
Bölüm seçimi sonrasında, bölümün hangi üniversitelerde olduğu ve bu üniversiteler arasından seçim yapmanız gerekir. Ayrıca İstanbul Üniversiteleri daha fazla tercih edilmesinden dolayı, taban puanları, diğer üniversitelere göre daha yüksek olmaktadır.

YKS Tercih Sonuçları
Sadece iki yıllık eğitim görmek isteyenlerin TYT sınavlarına girmeleri yeterli olurken, dört yıllık lisans eğitimi alacakların AYT ya da dil eğitimi görmek istemeleri durumunda YDT sınavına girmeleri gereklidir. Sınavda ki notun yanında, artık başarı puanı da üniversitelerin kabul sürecinde aradığı detaylar arasında yer alıyor.YKS tercih süreci sadece almış olduğunuz puan ya da başarı sıralamanıza göre değil, ayrıca önceki yıllara göre inceleme yaparak, üniversite adaylarının kaç puan alarak, bölüme girdiklerini tespit edebilirsiniz.

İstanbuldaki üniversiteler, taban puanlarını bölüme gelen talep doğrultusunda belirleyerek, yeni üniversite adaylarına tercih kılavuzunda bunları gösterir. Ayrıca tercih kılavuzunda burs durumlarına göre taban puanları da belirtilmektedir. Taban puanları, o bölüme başvuracak adayın en az alması gereken puanı göstermektedir. Yani taban puanı sizin almış olduğunuz puandan az olması gerekmektedir. YKS tercihi oldukça stresli olduğu gibi, kendinize uygun bir bölüm seçmek, bölüm seçimi sonrasında uygun üniversiteyi bulmak ve bu üniversiteye başvurarak, adaylar arasında yerinizi almak ve kayıt işleminizi yaparak, üniversite öğrencisi olmak, ortalama iki ay sürmektedir.   

 

Üniversite Eğitimi Almanın Önemi
TYT ve AYT sınavında başarı durumunuza göre, bölüm tercihi yapmanızın ardından ve üniversiteye yerleşmeniz ile birlikte, artık seçmiş olduğunuz branşa göre eğitim almaya başlarsınız. Üniversitelerin ilk yıllarında eğitimler genel dersler üzerine olmaktadır. Mesleki eğitimlerde ilk yıl mesleki gelişim dersleri ve mesleğe giriş dersleri de bulunmaktadır. İstanbul Üniversiteleri kaliteli eğitimleri doğrultusunda Türkiyenin her yerinde ki öğrenciler tarafından tercih edildiği gibi, dünyanın çeşitli ülkelerinde ki üniversite adayları da, ülkemizi tercih ederek, üniversite eğitimlerini İstanbulda almaktadır.  

Özel Üniversiteleri Tercih Etmek?
Devlet üniversitelerinin yanı sıra, özellikle son yıllarda özel üniversiteler daha fazla talep görmektedir. Bunun ilk nedeni çok iyi eğitim sağlamaları ve uygulamalı derslerinin de bulunmasıdır. Özel üniversite ücret yenilemeleri yıllık olarak yapıldığı gibi, almış olduğunuz puana göre burslu olarak da tercih edebilirsiniz. Özel üniversiteler bölümlerinin taban puanları ile birlikte, ayrıca kontenjanlarının belirli bölümünü burslu öğrencilerine ayırmaktadır. YKS tercih kılavuzunda tüm bunları görebildiğiniz gibi, alacağınız burs ise sürekli değil, başarı durumunuza göre yenilenmektedir.

İstanbul Üniversiteleri başarılı öğrencilere ayrıca kesintisiz burs imkanı da sağlamaktadır. Bunu hak eden üniversite adayları, tam burslu olarak tüm üniversite eğitimini almaktadır. İstanbul Gelişim Üniversitesi, ülkemizde en fazla burs sağlayan eğitim kurumlarının başında gelmektedir. Kesintisiz burs sağladığı gibi, %75 burslu, %50 burslu ve %25 burslu olarak da üniversite adaylarının tercihleri arasında bulunmaktadır.