26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İstanbul'a Vortex kar yağışı geliyor! Yarıyıl tatili uzayacak mı?

Türkiye'nin çok sayıda bölgesinde etkili olan kar yağışı pazar günü itibariyle İstanbul'da da etkisini hissettirecek. İstanbul'a Vortex kar yağışı uyarısında bulunan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten öğrenciler için tatilinin uzama ihtimali olduğunu belirtti.

3 Şubat 2023 Cuma 08:44 - Güncelleme:
İstanbul'a Vortex kar yağışı geliyor! Yarıyıl tatili uzayacak mı?

Kışın başında kurak bir dönem geçiren Türkiye nihayet kar yağışlarının etkisi altına giriyor. Özellikle İstanbul'da pazar günü itibariyle çok şiddetli kar fırtınası bekleniyor. Yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağı ise merak ediliyor.

Türkiye'nin çok sayıda bölgesinde etkili olan kar yağışı pazar günü itibariyle İstanbul'da da etkisini hissettirecek. Hava sıcaklığının 3 derecelere kadar düşmesi beklenirken neredeyse Türkiye'nin tamamı kar yağışından nasibini alacak.

İSTANBUL'DA BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLIYOR

İstanbulluların uzun bir süredir hasret kaldığı kar yağışı 5 Şubat Pazar günü itibariyle geliyor. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre kar yağışı İstanbul'da Pazartesi ve Salı günü de aralıklarla etkili olacak. Pazar günü 2, Pazartesi ve Salı günü ise en düşük hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

OKUL TATİLİ UZAYACAK MI?

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'da şiddetli bir yağışının yaklaştığını ve öğrenciler için tatilinin uzama ihtimali olduğunu belirtti.

Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok önemli bir husus. İstanbul'a geçen sene 24 Ocak'taki gibi bir kar fırtınası gelebilir. Yine bir Vortex kar yağışı. Saatler içerisinde yüksek bir kar birikimi olabilir ve rüzgar hızı bu sefer 100 km'ye kadar çıkabilir. Okul tatili uzayacak gibi görünüyor" dedi.

VORTEX NEDİR?

Vortex, Kuzey Yarım Küre'de saat yönünün tersine dairesel hareketle kendi ekseni etrafında dönen hava akımı olarak tarif edilmektedir. Girdap şeklinde olan bu hava akımı, deniz üzerinden hareket ederek bol miktarda yağış toplamaktadır.

Vortex, ayrıca etkili olduğu bölgelerde kısa sürede yoğun yağışlar ve kuvvetli fırtınalar oluşturmasıyla bilinmektedir. Vortex, etkili olduğu bölgede kısa sürede bol yağış bırakır, ani fırtınaya sebep olabilmektedir.