6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

İstanbul'da deprem mi oldu? İstanbul son dakika deprem!

İstanbul'da deprem mi oldu? sorusunun yanıtı merak ediliyor. İstanbul son dakika deprem araştırmaları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstanbul'un çeşitli bölgelerinde hissedilen deprem oldu.

24 Eylül 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
İstanbul'da deprem mi oldu?  İstanbul son dakika deprem!
İstanbul'da deprem mi oldu? sorusunun yanıtı merak ediliyor. İstanbul son dakika deprem araştırması yapılıyor. İstanbul'un çeşitli bölgelerinde hissedilen deprem oldu.
 

 
İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. Saat 11:01'de bir sarsıntı meydana geldi. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi'in verilerine göre depremin Marmara Ereğlisi açıklarında 4,7 büyüklüğünde olduğu öğrenildi. 
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü 4.6 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi'ne göre, depremin büyüklüğü 4.7.
 
AFAD, sarsıntının Silivri'nin 20 kilometre açıklarında gerçekleştiğini bildiriyor.
 
Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) verilerine göre ise, depremin büyüklüğü 4.7.
 
Sarsıntının merkez üssü Marmara Ereğlisi'ne 15 kilometre, İstanbul Büyükçekmece'ye 45 kilometre uzaklıkta. Merkez üssünün şehir merkezlerine mesafesi ise Tekirdağ 52 kilometre, İstanbul ise 71 kilometre.
 
İstanbul'da etkili şekilde hissedilen sarsıntının derinliği ise, AFAD'a göre 5 kilometre, Kandilli Rasathanesi'ne göre 9,8 kilometre.
 
Deprem İstanbul ve Tekirdağ'da herhangi bir hasar veya yaralanmaya yol açmadı.
 
 
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin şu ana kadar can kaybı veya herhangi bir hasar olmadığını bildirdi.