8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

İstanbul'da itfaiye aracı kaza yaptı

İstanbul'da yangın ihbarına giden itfaiye aracı virajı alamayarak devrildi. Araçta bulunan 2 itfaiye personeli arkalarından gelen diğer meslektaşları ve vatandaşların yardımıyla araçtan çıkartıldı. Yaralı itfaiye personelleri olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı.

İHA26 Ağustos 2023 Cumartesi 15:11 - Güncelleme:
İstanbul'da itfaiye aracı kaza yaptı

Kaza, saat 15.00 sıralarında Esenler ilçesi Mahmutbey Yolu Caddesi üzerinde gerçekleşti. Büyükçekmece'de çıkan orman yangınına müdahale etmek için yola çıkan Sultangazi Grup Amirliği'ne bağlı 34 VZ 2946 plakalı itfaiye aracı viraja geldiği esnada dönemeyerek devrildi. Devrilen itfaiye aracında bulunan 2 personel yaralandı. Yaralı personellere hemen arkalarında seyir halinde olan diğer meslektaşları ve vatandaşlar müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan itfaiye personelleri daha sonrasında ambulans ile civar hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle Mahmutbey Yolu Caddesi trafiğe kapatıldı.

"DURUMLARI ÇOK AĞIR DEĞİLDİ, BEN ÇOK ÜZÜLDÜM"

Abdullah Özcan, "Ben seyir halinde giderken bir an itfaiye aracının devrildiğini görünce yardıma koştum. ilk müdahaleyi yaptım ve ambulansa kadar taşıdım. Ben gerçekten çok üzüldüm başka bir araca çarpmadı viraja hızlı girince devrildi. 2 kişi yaralandı durumları çok ağır değildi iyilerdi. Sedyeyle ambulansa taşıdık" şeklinde konuştu.