14 Temmuz 2026 Salı / 29 Muharrem 1448

Uzun namlulu silahlarla suçüstü! İstanbul'da kanlı plan son anda bozuldu: 7 şüpheli gözaltında

İstanbul'da silahlı saldırı hazırlığında oldukları belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Takibe alınan B.Ş., uzun namlulu silah ve bombalarla suçüstü yakalanırken, bağlantılı olduğu şüpheliler de operasyonla gözaltına alındı.

AA14 Temmuz 2026 Salı 10:42 - Güncelleme:
Uzun namlulu silahlarla suçüstü! İstanbul'da kanlı plan son anda bozuldu: 7 şüpheli gözaltında

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 8 Temmuz'da Eyüpsultan Göktürk Merkez Mahallesi'nde havaya ateş açıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Polisin takibi sonucu şüpheli B.Ş. uzun namlulu silah ve bombalarla suçüstü yakalandı. Şüphelinin silahlı saldırı hazırlığında olduğunu belirleyen ekipler, bağlantılı olduğu M.A.K. ve M.K'yi de gözaltına aldı.

Polisin 5 ilçede 10 adrese düzenlediği operasyonlarda, uzun namlulu tüfek, 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve şarjör ile suç saldırılarda kullanılmak üzere saklandığı değerlendirilen sahte plakalar ve motosiklet kaskları ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyet ve savcılıktaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Soruşturmanın devamında yapılan eş zamanlı operasyonda ise R.R, E.A. ve A.K. gözaltına alınırken, R.T. güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu şüpheliler de emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

  • silahlı saldırı
  • şüpheli gözaltı
  • gözaltına alındı
  • şüpheliler
  • istanbul son dakik

ÖNERİLEN VİDEO

İstanbul sele teslim! Cadde ve sokaklar göle döndü

Kapat
Video yükleniyor...