26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Son dakika... İstanbul'da şiddetli deprem

İstanbul'da saat 14:00'te şiddetli bir deprem oldu. İstanbul'daki 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.1 büyüklüğünde 15 artçı sarsıntı yaşandı.

26 Eylül 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

İstanbul'da saat 14:00'te şiddetli bir deprem oldu. Depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'ne göre, Silivri açıklarında 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi, daha sonra büyüklüğü 6,0 olarak güncelledi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5,8 olarak duyurdu. 

 

 

Depremin, yerin 7 km derinliğinde olduğu belirtildi.

 

Deprem nedeniyle bazı okul ve iş yerleri boşaltılırken, iletişimde de aksamalar yaşanıyor.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'ne göre, Silivri açıklarında 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi, daha sonra büyüklüğü 6,0 olarak güncelledi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5,8 olarak duyurdu. 

 

28 ARTÇI SARSINTI YAŞANDI

Marmara Denizi'nde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından 28 artçı sarsıntı yaşandı.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Marmara Denizi Silivri açıklarında yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin artından artçı sarsıntılar devam ediyor.

Marmara Denizi'nde en büyüğü 4.1 büyüklüğünde 28 artçı sarsıntı yaşandı.

 
KOCAELİ'DE DE VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI
 
Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli´de de korkuya neden oldu. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerini terk edip, sokaklara çıktı. Öğrenciler öğretmenleri tarafından okul bahçelerine alındı. Veliler okullara gidip, çocuklarını aldı. Kamu kuruluşunda işlem yaptıran vatandaşlar ile çalışanlar da panik içerisinde kendilerini dışarı attı. Cep telefonlarına sarılan vatandaşlar, yakınlarına ulaşmaya çalıştı.
 
 
SAKARYA VE DÜZCE'DE DE HİSSEDİLDİ
 
Deprem, Sakarya ve Düzce'de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar sokaklara döküldü. Ev ve iş yerlerinden çıkan vatandaşlar, cep telefonlarıyla yakınlarını arayarak bilgi almaya çalıştı. Depremin korkusunu yaşayan vatandaşlar bir süre dışarıda bekledi.
 
İsmini vermek isteyen bir vatandaş, "Önce başımız döndü sandık. İş yerimizde eşyalar sallanınca deprem olduğunu anladık. Kendimizi dışarı attık" dedi.
 
 
BURSA'DA PANİK YAŞANDI
 
Deprem, Bursa'da da korku ve paniğe neden oldu. Evlerinde bulunan vatandaşlar, korku içinde dışarı çıktı. Bir süre kent genelinde telefon hatları kesildi. Kentteki tüm okullardaki öğrenciler, tedbir amaçlı binalardan tahliye edildi. Veliler, çocuklarını almak için okullara geldi.