30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

İstanbul'da manzara değişmedi! Yolcular yine çileyi yaşadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Metro İstanbul sorumluluğundaki Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik arıza nedeniyle bazı duraklarda seferler yapılamadı. Durakların hizmet verememesi nedeniyle duraklarda yolcu yoğunluğu yaşandı. Yolcular gitmek istedikleri yerlere yürüyerek ulaşmaya çalıştı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, '15-20 dakikadır yürüyorum.' ifadelerini kullandı.

AA17 Nisan 2024 Çarşamba 10:16 - Güncelleme:
İstanbul'da manzara değişmedi! Yolcular yine çileyi yaşadı

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından paylaşılan duyuruda, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'ndaki teknik bir arıza nedeniyle seferlerin Kabataş-Yusufpaşa ve Çapa-Bağcılar istasyonları arasında yapıldığı bildirildi.

DURAKLARDA YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Bu arada, tramvayın Haseki ve Fındıkzade duraklarında hizmet verememesi nedeniyle duraklarda yolcu yoğunluğu yaşandı.

YÜRÜYEREK ULAŞMAYA ÇALIŞIYORLAR

Yolcular, Yusufpaşa ve Çapa duraklarında indikten sonra tramvay yolundan yürüyerek gitmek istedikleri yerlere ulaşmaya çalıştı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Yolculardan Hasan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, raylarda oluşan çatlağa ekiplerin müdahale ettiğini belirterek, "Çapa'dan beri yürüyorum. 15-20 dakikadır yürüyorum. Astım hastasıyım zaten. Yaş da ileri." ifadelerini kullandı.

Başka bir yolcu da Çapa'dan Yusufpaşa'ya yürüdüğünü, işe yetişmek için koşuşturduğunu belirterek, duruma tepki gösterdi.

Metro İstanbul, arızadan yaklaşık 50 dakika sonra yaptığı paylaşımda, sefer yapılamayan Çapa-Yusufpaşa istasyonları arasında İETT otobüsleri ile ücretsiz hizmet verildiğini duyurdu.

  • travmatik duraklar
  • yoğun yolcu
  • teknik arıza