19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Gülen’in sohbetini talimat kabul etmiş

Paralel Yapı soruşturmasında örgüt mensubu emniyet müdürlerinin, Fethullah Gülen’in video sohbetlerindeki sözlerini talimat kabul ettikleri ve 37 ilde operasyon başlattıkları belirlendi.

Kemal Gümüş9 Temmuz 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Gülen’in sohbetini talimat kabul etmiş

Paralel Yapı (FETÖ/ PDY) soruşturması kapsamında ele geçen yeni bir belgede, örgüt mensubu polislerin Fethullah Gülen’in talimatıyla hareket ettiğini gözler önüne serdi. Paralel yapı üyesi polis müdürlerinin, Gülen’in sohpet videolarında söylediği sözleri ihbar kabul ederek hareket ettikleri kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen Tahşiye grubuna yönelik kumpas soruşturması sırasına, şok bir rapora ulaşıldı. FETÖ üyesi emniyet müdürlerinin 2009 tarihli istihbarat raporunda Fethullah Gülen’in “İrtica Paranoyası ve Duanın Esası” sohbetini talimat alarak 37 ilin istihbarat müdürlerine rapor ettiği ortaya çıktı. Gülen’in ‘emir veren’ bir emniyet mensubu gibi değerlendirilerek hazırlanan skandal raporla, Tahşiye grubu hedef gösterildiği de görülüyor. Rapor, dönemin Elazığ İstihbarat Şube Müdürü Abdullah Turgut imzalı.

Gülen, emniyet amirleri gibi

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’nün raporunda, Tahşiye grubunun kentte yaptığı faaliyetleri ve ilişkiler ağı anlatılırken, Muş’taki Molla M.D ile bağlantı hareket ettikleri de iddia ediliyor. Emniyet Amiri Abdullah Turgut’un 2009 tarihli istihbarat raporuna temel olarak da Fethullah Gülen’in “İrtica Paranoyası ve Duanın Esası” başlıklı sohbetinde M.D ve Tahşiye grubuna yönelik sözleri gösteriliyor. Emniyet amiri Abdullah Turgut’un sanki bir üst polis amiriymiş gibi Gülen’in sohbetlerinde söyledikleri paralelinde polis istihbarat raporu hazırladığı kaydediliyor. Rapordaki ifadelerin, bir polis değil de cemaat mensubunca  yazılmış gibi olması da dikkat çekiliyor.

İŞTE O SKANDAL İSTİHBARAT RAPORU

Emniyet raporundaki şu ifadeler dikkat çekiyor: “Fethullah GÜLEN’in yakın zamanda internet sitesinde yayınlanan İRTİCA PROVASI konulu konuşmasında Radikal Tahşiye Grubu’nun da içinde bulunduğu bazı art niyetli gruplar ile ilgili olarak ‘Tahşiye diye bir şey icat edebilirler, Allah korusun... Ellerine Kalaşnikofları verirler. İki yerde eylem yaptırıp, demek ki fırsat bulunca bunlar da silaha sarılabilirler, derler.  Yeni bir irtica yaygarası koparabilirler’ şeklinde söylemleri üzerine Tahşiye Grubu içinde bir panik havasının yaşandığı, grup lideri Mehmet Doğan tarafından il sorumlularına “... kendilerine sorulduğunda Molla Muhammed’i tanımıyoruz” şeklinde beyanda bulunmalarını istediği” belirtiliyor. Rapor, sonra şu ifadelerde devam ediyor: 

Gülen, polisin işini yüzde 80 azaltmış

“Yaşanan bu süreçle ilgili olarak H. Y grubunun ilimizde bulunan kanaat önderleriyle yapılan görüşmede, ‘M. Fethullah GÜLEN’ in yaptığı konuşmanın zamanlama ve içerik olarak çok isabetli olduğunu, polisiye tedbirlerle çözülemeyecek bir konun yüzde seksen çözüme ulaştığını, ilerleyen süreçte Tahşiye Grubu’nun irtica bağlantısı ile ilgili kamuoyunda çıkarılabilecek art niyetli haberlerin ve izleyebilecekleri harekat tarzının M.Fethullah GÜLEN’ in bu konuşması ile deşifre edildiği’ şeklinde görüş beyan ettikleri hususunu bilginize arz ederim. İstihbarat Şube Müdür Vekili Abdullah Turgut”