4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara adayı belli oldu

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu.

MERVE KANTARCI ÇULHA24 Ocak 2024 Çarşamba 11:16 - Güncelleme:
İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara adayı belli oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı.

İMAMOĞLU'NA "ABLA" DARBESİ

İYİ Parti yerel seçimde CHP ile bir ittifak yapmayacağını açıklamıştı. Genel Seçimden önce abla kardeş pozları veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında sert rüzgarlar esmişti. İmamoğlu'nun partisine yönelik yürüttüğü operasyonla ilgili konuşan Akşener, "Partimize uzanan eller var. O elleri parça parça edeceğim" demişti.

KILIÇDAROĞLU'NUN SAĞ KOLU İYİ PARTİ'NİN ANKARA ADAYI OLDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu açıkladı.

Yıldırım, kısa bir süre öncesine kadar CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olarak görev yapmıştı.

Yıldırım, 2019 yerel seçimleri öncesinde Millet İttifakı'nın Ankara adaylığı için ismi çıkan isimlerden birisiydi. Yıldırım, o dönemde adı sahte senet skandalına karışan Mansur Yavaş'ı sert sözlerle hedef almış, "Mansur beyin çektiği mesajları görüyoruz. Üç kuruş para için ne hallere düştüğünü de gördük. Bu mesajlara bakınca işin vahameti daha iyi anlaşılıyor" ifadelerini kullanmıştı.