2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

AK Parti'den sert tepki! İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kilisede parti yapılmasına onay

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kilisede parti yapılmasına onay verdi. Bu skandal karara tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 'Hangi inançtan olursa olsun bu topraklarda bir mabede yönelik saygısızlık kabul edilemez.' ifadesini kullandı.

AA8 Temmuz 2023 Cumartesi 18:03 - Güncelleme:
AK Parti'den sert tepki! İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kilisede parti yapılmasına onay

Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kullanımındaki Aziz Vukolos Kilisesi'nde alkollü içecek tüketilerek düzenlendiği iddia edilen eğlence görüntülerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Görüntülerin sadece kentteki Rum vatandaşları değil, kendilerini de rahatsız ettiğini belirten Dağ, şu ifadeleri kullandı:

"Hangi inançtan olursa olsun bu topraklarda bir mabede yönelik saygısızlık kabul edilemez. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yöneticilerinin ortaya çıkan görüntülerden dolayı ülkemizde yaşayan Rum vatandaşlarımıza ve tüm İzmirlilere bir özür borcu bulunmaktadır. Geçmişte mabetlere dönük yaklaşımı nedeniyle toplum nezdinde sabıkalı olan CHP'nin her bir siyasetçisinin bu gibi durumlar için üst düzey hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Değerleri görmezden gelmek, kitlelere ve topluma hakarettir. Umuyoruz ki bundan sonraki organizasyonlarda daha hassas olurlar."

  • Hamza Dağ
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı
  • İzmir kilise partisi