25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İzmir’de korkutan deprem İzmir depremi şiddeti kaç? Kandilli son dakika açıklaması Son depremler

İzmir’de korkutan bir deprem meydana geldi. Marmara ve Ege bölgesinde birçok ilde hissedilen deprem korkuya neden oldu. Depremin merkez üssünün İzmir Karaburun açıkları olduğu bildirildi. Depremin şiddeti ise 6,2 olarak açıklandı. Kandilli Rasathanesi açıklama yaptı. İzmir başta olmak üzere deprem İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale ve civar illerden hissedildi. İşte Kandilli rasathanesi son dakika açıklaması ve İzmir depremi gelişmeleri...

13 Haziran 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
İzmir’de korkutan deprem İzmir depremi şiddeti kaç? Kandilli son dakika açıklaması Son depremler

İzmir Karaburun açıklarında 12 Haziran Pazartesi günü şiddetli bir deprem meydana geldi. Korkuya neden olan deprem İzmir, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale gibi birçok ilde hissedildi. Özellikle İstanbul’da şiddetli bir şekilde hissedilen deprem sonrası depremin şiddetini ve merkez üssünü merak edenler bilgi almak için çeşitli yollara başvurdu. Marmara ve Ege bölgesinde birçok ilde hissedilen deprem korkuya neden oldu. Depremin merkez üssünün İzmir Karaburun açıkları olduğu bildirildi. Depremin şiddeti ise 6,2 olaraka açıklandı. Kandilli Rasathanesi son dakika açıklama yaptı. İzmir başta olmak üzere deprem İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale ve civar illerden hissedildi. İşte Kandilli rasathanesi son dakika açıklaması ve İzmir depremi gelişmeleri...

 

KANDİLLİ RASATHANESİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul’da hissedilen ve saat 15.28’de meydana gelen depremle ilgili Kandilli Rasathanesinden açıklama yapıldı. Depremin şiddeti 6,2 olarak verildi. Merkez üssü ise İzmir Karaburun açıkları.

 

KARABURUN KAYMAKAMI KONUŞTU

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel "Şu an için can ve mal kaybı olmadığını söyleyebilirim. Çok şükür. Çok güçlü bir depremdi. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını sandık. 10 saniye kadar sürdü. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. İlçemizdeki konutlarda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok. Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı" dedi.

 

İZMİR VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun, can ve mal kaybının olmadığını belirtti.  İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu da depremle ilgili merkeze ulaşan can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar bilgisinin bulunmadığını, tüm ekiplerin Karaburun, Mordoğan ve kıyı yerleşimlerde incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti.

 

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR

6.2 büyüklüğündeki depremin ardından artçılar geldi. Karaburun merkezli depremden hemen sonra 4.9 büyüklüğünde orta şiddette iki sarsıntı daha kayıtlara geçti. Depremin denizin derinlerinde meydana geldiği bildirildi. AFAD verilerine göre 15.47'de bu kez 4.5 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. İlk depremin ardından 20'den fazla artçı sarsıntı kaydedildi.

 

İZMİR KARABURUN’DA DURUM NE?

Depremin merkez üssü olan Karaburun’dan da son dakika haberler geldi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi. Karaburun’da hasar olmadığı da haber veriliyor. Ahmet Çakır ‘Şu ana kadar olumsuz bir haber yok’ dedi.

 

AFAD’TAN DEPREM AÇIKLAMASI

İstanbul’dan İzmir’e kadar geniş bir bölgede hissedilen depremin merkez üssü Ege açıkları olarak ilan edildi. Depremin büyüklüğünü AFAD 6.2 olarak ilan etti.

 

AFAD depremin merkez üssünü de farklı duyurdu. AFAD açıklamasına göre deprem İzmir Karaburun merkezli olarak meydana geldi. Deprem İstanbul’un Avrupa yakasında da hissedildi. Bir çok kişi sokaklara çıktı.

 

SON DEPREMLER

Deprem Nedir? Nasıl Oluşur? Türleri Nelerdir?

Halk arasında zelzele olarak da bilinen deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda meydana gelen sarsıntı olayıdır. Bu sarsıntının boyutu yer altındaki sismik hareketlerin büyüklüğüne göre, yer yüzünde kırılma olarak kendini gösterir. Hayatı olumsuz şekilde etkileyen doğal afetlerden biri olan deprem hakkında bilmediklerinizi makalemizde detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz.

 

Farklı şiddetlerde meydana gelen depremler bazen çok hafif sallantı şeklinde bazen de büyük tsunamilere sebep olacak kadar şiddetli olmaktadır. Eğer yeryüzüne yakın bir yerde çok büyük şiddette bir deprem meydana geldiyse bu tsunami, volkanik hareketler ve toprak kaymaları gibi birçok doğa olayını da tetikleyebilmektedir.

 

Dünyanın en etkin deprem kuşakları arasında yer alan ülkemizde de irili ufaklı birçok deprem meydana gelmektedir. Geçmişte yaşanılan büyük depremlerde ciddi sayıda can ve mal kaybı olmuş, birçok yer yaşanılamayacak hale gelmiştir.