16 Mayıs 2024 Perşembe / 9 Zilkade 1445

İzmir'deki orman yangınları kontrol altında: Soğutma çalışmaları sürüyor

İzmir'de Aliağa'daki orman yangınının ardından Menderes ilçesindeki orman yangını da ekiplerin havadan ve karadan sürdürdüğü yaklaşık 11 saatlik mücadele ile kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

11 Temmuz 2023 Salı 00:42 - Güncelleme:
İzmir'deki orman yangınları kontrol altında: Soğutma çalışmaları sürüyor

İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Çaltıdere Mahallesi'nde ve Menderes ilçesine bağlı Oğlananası Mahallesi'nde çıkan yangınlar, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Menderes'teki yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 6 helikopter havadan, 31 arazöz, 12 su ikmal aracı, 8 İş makinesi, 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 360 personel, alevlere müdahale etti.

Alevler, yaklaşık 11 saatlik çalışmanın ardından güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Çaltıdere Mahallesi'nde saat 13.45'te çıkan orman yangınına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 uçak, 6 helikopter 21 arazöz ve çok sayıda yangın söndürme ekibi müdahale etti.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

BAKAN KOCA'DAN YANGINDAN ETKİLENENLERİN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan ve kontrol altına alınan orman yangınından biri ağır olmak üzere 12 kişinin etkilendiğini bildirdi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İzmir'in Menderes ilçesinde gündüz saatlerinde meydana gelen yangından biri ağır olmak üzere 12 kişinin etkilendiğini ve bunlardan 11'inin orman işçisi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Durumu ağır olan hastamız helikopter ambulansla, 3 hasta olay yerine görevlendirilen kara ambulansla, 8 hasta ise başka araçlarla hastanelere nakledilmiştir. Halen hastanelerimizde biri yoğun bakımda olmak üzere 4 kişinin tedavisine devam ediliyor. Hastalarımıza geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum."