18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Jandarma uzman erbaş alım ilanı başvuru şartları

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alım ilanı yayımlandı.

9 Kasım 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Jandarma uzman erbaş alım ilanı başvuru şartları

Başvurular, 08 Kasım-29 Kasım 2018 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır. Başvuruların başlama ve bitiş saatleri alım yapılacak uzman erbaş branşları, alım şartları ve diğer detaylar www.jandarma.gov.tr www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr adreslerinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Kılavuzu’nda (2018-2) belirtilmiştir.

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, en az ilköğretim mezunu 2018-2 Sözleşmeli Uzman Erbaş alımı yapılacak. Jandarma GeJandarma Genel Komutanlığınel Komutanlığı (JGK) tarafından 06 Kasım 2018 tarihinde yapılan duyuruya göre, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere en az ilköğretim mezunu lojistik branşlı sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacaktır.  Jandarma Genel Komutanlığı, 8 Kasım-29 Kasım 2018 tarihleri arasında sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvuruları alacak.

Jandarma uzman erbaş alımıyla ilgili kılavuz yayımlandı. Adaylar Jandarma uzman erbaş alımının başvuru şartları için internetten araştırmalara başladı. Jandarma lojistik branşı uzman erbaş alımı başvuruları 8 Kasım günü başlayacak. İlan metni ayrıntılı olarak Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanacak ve başvuru ekranı açılacak.

Jandarma Genel Komutanlığına Lojistik branşında (12 Branş)(1.457) Sözleşmeli Uzman Erbaş (erkek) temin edilecek. Uzman erbaş alımı ön başvuruları www.jandarma.gov.tr internet adresinde "Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları" kısmından 08 - 29 Kasım 2018 (saat 17.00'ye kadar) tarihleri arasında ön başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacak.

Çağrı yapıldığı halde seçme sınavları aşamasına katılmayan adayların ön başvuru işlemleri sonlandırılacak. Asıl başvurular ise, istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacak.

Seçme sınavları tarihleriwww.jandarma.gov.tr internet adresinde ''Personel /öğrenci alım başvuruları ve sonuçları" kısmından yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır. Adaylara bildirilen sınav tarihi kesinlikle değiştirilmeyecek.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN? NASIL YAPILIR?

Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuruları 8-29 Kasım 2018 tarihleri arasında alınacak.

 

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ



JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

- En az ortaokul/ilköğretim (8 Yıllık) mezunu olmak,

- Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 1991 (dahil) - 01 Ocak 1999 (dahil) tarihleri arasında doğanlar] ç. Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-2’deki Nitelik Belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmak.

- Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olması, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olmak,

- Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmak,

- Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (08 Kasım 2013 tarihi ve sonrasında terhis olmak.)