19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

JSGA başvuru sonuçları açıklandı

Jandarma subay astsubay alımı başvuruları ile Jandarma sağlıkçı subay ve astsubay ve JSGA subay adayı öğrenci alımı başvurularının tamamlanmasının ardından başvuru sonuçları açıklandı.

7 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
JSGA başvuru sonuçları açıklandı

İçişleri Bakanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi JSGA Fakülte ve İçişleri Bakanlığı Namına Sağlık Bilimleri üniversitesi SBÜ subay ve astsubay alımı seçme sınavı başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçlara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Sınava gelirken getirilmesi gereken belgelere dair detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İçişleri Nam Hesabına SBÜ Gülhane Tıp Fakültesine birinci sınıftan başlayarak veya ara sınıflardan özel öğrenci olarak geçerek mezun olan öğrenciler tabip subay, SBÜ Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulun İlk ve Acil Yardım bölümü mezun olan öğrenciler ise sağlık astsubayı olarak Jandarma Genel Komutanlığında (J.Gn.K.lığı) görev yapacaktır.

Birinci sınıf adaylar yerleştirilme sonuçlarını, ÖSYM Başkanlığı’ndan öğreneceklerdir. Ara sınıflar için SBÜ’nin incelemesi sonucu özel öğrenci geçiş için uygun bulunduktan sonra, birinci sınıflarla birlikte İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına kayıt yaptırabilmek için Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde (JSGA) ayrıca seçme sınavlarına tabi tutulacaktır.