19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ propagandası yapan 'Kaç Saat Oldu' hesabının yöneticisi yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Fuat Avni’den sonra propaganda yapan en önemli hesaplarından biri olan ‘Kaç Saat Oldu’ hesabını yöneten E.B. isimli şüpheli yakalandı. FETÖ üyeliği ve terör örgütü propagandası yapma suçundan hakkında gözaltı kararı bulunan şüpheli Beylikdüzü’ndeki ikametinde dün gece gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada çok sayıda dijital veri ele geçirildi. Hesabın kullanıcılarından bir diğeri Tokat’ta yaşayan yazılım ve bilişim şirketi sahibi H.S.P, soruşturma çerçevesinde yapılan operasyonda gözaltına alındı

AA13 Haziran 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
FETÖ propagandası yapan 'Kaç Saat Oldu' hesabının yöneticisi yakalandı

Twitter'da "kacsaatoldunet" adlı hesabı yönettiği belirtilen E.B, "FETÖ propagandası yapmak" suçundan gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) propagandasını yapan Twitter hesaplarının sahip veya sahiplerine yönelik soruşturma yürütüyor.

Söz konusu soruşturma kapsamında, örgütle ilgili propaganda yaptığı belirtilen "kacsaatoldunet" adlı Twitter hesabını kullanan kişinin E.B. olduğu belirlendi.

Başsavcılıkça, "terör örgütü propagandası" suçundan hakkında gözaltı kararı verilen E.B, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Beylikdüzü'ndeki ikametinden gözaltına alındı. Şüphelinin Güvenlik Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Şüphelinin evinde yapılan aramada bulunan çok sayıda dijital veriye el konulduğu kaydedildi.

BİR DİĞER KULLANICI TOKAT'TA YAKALNDI

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, Tokat’ta yaşayan yazılım ve bilişim şirketi sahibi H.S.P, hesabı kullananların tespitine yönelik soruşturma çerçevesinde yapılan operasyon ile gözaltına alındı. Şüphelinin adresinde ele geçirilen dijital materyallere el konuldu.
 
 
FUAT AVNİ'DEN SONRAKİ ÖNEMLİ PROPAGANDA HESABIYDI
 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün Fuat Avni isimli hesabından sonra en önemli propaganda sosyal medya hesaplarından birisi 'Kaç Saat Oldu' isimli Twitter hesabıydı… Örgüt propagandası yapan ve çok sayıda FETÖ mensubu tarafından takip edilen 'Kaç Saat Oldu' isimli Twitter hesabını yöneten kişi güvenlik güçleri tarafından tespit edilmeye çalışılıyordu.