25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir?

Kadir Şeker kimdir? Kadir Şeker olayı nedir? sorularının cevabı araştırılıyor. Konya'da şiddet gördüğünü düşündüğü kadına yardım etmek isterken bir kişinin ölümüne neden olan Kadir Şeker'in cezası belli oldu. Karar duruşmasında “Kasten öldürme” suçundan önce müebbet hapis ardından tahrik indirimi ile 15 yıl hapis cezası verilen Şeker'in cezası iyi hal indirimi de yapılarak cezası 12 yıl 6 aya düşürüldü. Peki Kadir Şeker olayı nedir? İşte konuya dair ayrıntılar...

14 Ekim 2020 Çarşamba 12:54 - Güncelleme:
Kadir Şeker olayı nedir? Kadir Şeker kimdir?

Kadir Şeker olayında son dakika gelişmesi... Konya'da sevgilisini darbeden adamı engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker'in yargılandığı Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, aldığı ceza belli oldu. Sosyal medyada tutuklanmasına tepki gösterilen gencin kaç yıl hapis yatacağı belli oldu. Peki, Kadir Şeker kimdir? Kadir Şeker olayı nedir? İşte aldığı ceza ve olayın ayrıntıları...

Gördüğü darp olayına sessiz kalmayarak sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı engellemek isterken Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldüren Tıp öğrencisi Kadir Şeker'e adam öldürme suçundan tahrik indirimiyle birlikte son dakika mahkeme kararıyla 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Kadir Şeker kimdir ve kaç yaşında?

KADİR ŞEKER KİMDİR?

Şubat 2000 doğumlu olan Kadir Şeker 20 yaşında.

Yakın arkadaşları Kadir Şeker’i anlattı:

Yasin Şahin (Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği): Kadir Ankara’da bir üniversitede tıp okumak istiyordu. Abisi de Ankara’da Odtü’de kimya mühendisliği okuyor. Kavga ile gürültü ile işi olan birisi değildi. Lisede gönüllü olarak engelliler kulübüne katılmıştı.

Arife Can (Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik): Kadir çok çalışkan ve disiplinli bir öğrenci. Hiçbir kavgaya karışmazdı. Ama sosyal meselelere duyarlıydı. Haksızlığa tahammül edemezdi. Belki onun yerinde başka biri olsa başını çevirip giderdi. Kadir olayı görünce müdahale etmiş. Biz onun masum olduğuna inanıyoruz.

Selin Güler (Meram Üniversitesi Tıp Fakültesi): En son pazar günü görüştük. Diğer arkadaşlarımız da vardı. Sınavlara hazırlanıyordu. Kafası dağılsın diye buluşuyorduk. Tek motivasyonu sınavlardı. Kimseye bir zararı yoktu. Sevilen bir arkadaşımız. Sakin, sessiz biri. Kendini sınava vermişti.

İbrahim Kuru (Karatay Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği): Kimseye karşı herhangi bir olumsuz veya haksız davranışı olmazdı. Evden kütüphaneye, kütüphaneden eve giderdi. Şöyle bir sözü vardı “Ülkede üç şey olmak zor; kadın, çocuk, ağaç” derdi. Bu üçüne karşı gerçekten saygısı ve hassasiyeti vardı.

KADİR ŞEKER OLAYI NEDİR?

İddiaya göre, üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat'ta merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta bir kişinin sevgilisini darbettiğini görmüş, çifti ayırmaya giden genç, bu sırada saldırgan Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşmıştı. Genci bir süre kovalayan ve darbeden Özgür Duran, boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yere yığılmıştı.

Göğsüne aldığı yara nedeniyle ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Duran hayatını kaybetmişti.

Polis ekipleri, olay yerindeki kan izlerini takip ederek Şeker'i, ikamet ettiği teyzesinin evinde gözaltına almıştı. Şeker çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Şeker hakkında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçlamasıyla 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.