20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kadir Topbaş istifa açıklaması gerekçesi, Kadir Topbaş istifa nedeni nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etti mi? Günlerdir konuşulan Kadir Topbaş istifa haberleriyle ilgili Başkan Topbaş açıklama yaptı. Düzenlediği basın toplantısıyla iddialara cevap veren Kadir Topbaş istifa haberlerine açıklık getirdi ve istifa etti mi sorusuna yanıt verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 18:30'da istifa iddialarıyla ilgili olarak açıklama yapacak. Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

22 Eylül 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kadir Topbaş istifa açıklaması gerekçesi, Kadir Topbaş istifa nedeni nedir?

Kadir Topbaş istifa etti mi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa haberlerine açıklık getirdi ve basın toplantısı düzenledi. Kadir Topbaş istifa etti mi haberlerine yanıt verdi. Son dakika Kadir Topbaş haberlerine göre, Başkan Topbaş’ın günlerdir istifa edeceği konuşuluyordu. Başbakan Yıldırım, Kadir Topbaş'ın iddialara bugün yapacağı açıklamayla cevap vereceğini söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kadir Topbaş'ın istifa ettiğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "bekle" dediğini iddia etmişti. Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

KADİR TOPBAŞ NEDEN İSTİFA ETTİ?

Konuşmasına Hicri Yılbaşı’nı kutlayarak başlayan Topbaş; “Partim ve sayın genel başkanım uygun gördüler, 2014 yılında İstanbul Belediye Başkanlığı görevini bana verdiler. Özellikle sayın genel başkanıma ve partime teşekkür ediyorum. Beni İstanbul sathına çıkardılar, buradan Türkiye ve dünya tanıdı. İstanbul gibi emanet ve müjdelenmiş bir şehre başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar. Bana gönlünde yer ayıran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hatırlarım dün gibi, dönemin belediye başkanlığını yapmış olan Ali Müfit Gürtuna’dan mührü almak için buradaydım. O gün, emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz dedim. Görevim sırasında hep emanet olarak baktım, kendi kişisel iş hayatım, çocuklarımıza, aileme vakit ayıramadım. Bunu tüm siyasiler yaşamaktadır. Eğer siz hizmet edecekseniz, idealleriniz varsa böyledir. Görevimizi asla aksatmamak üzere çalışmalarımıza devam ettik. Şunu gururla ifade etmek isterim ki, geçmişi beraber yaşadık. Bu şehirde, Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı olmadan önceki dönemleri biliriz. Biz de aynı kulvarda yürüdük, geliştirmeye çalıştık, hata yapmadan devam etmeye çalıştık. Özellikle söylemek isterim ki hata ile ihanetin asla karıştırılmaması gerekir. Görevim esnasında tüm kademelerde çalışanlar ve özellikle il başkanlarımız, partimin her kademesinde bir görev bağı içerisinde hizmet etmeye çalıştık. Onurluyum ve gururluyum.” dedi.

Topbaş; “Borçlu bir belediye bırakmıyorum bunu özellikle ifade etmek isterim. Bu süreçte her daim kendilerinden istifade ettiğim Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ederim. Parti arkadaşlarıma teşekkür etmiyorum. Hayatımda yorgunluk kelimesini asla kullanmadım. Çok şükür biz burada ekibimizle bu başarıları yaparken, İstanbul’a güzel izler bırakmak ve hayırla yad edilmek amacımız oldu. Halkımızın gönüllerindeki yer için teşekkür ederim. Kadir abi dediler, abilik öyle kolay verilmez, bunun altında hep ezildim ve bunu düşündüm.” diye konuştu. 

KADİR TOPBAŞ BÖYLE İSTİFA ETTİ